EXCLUSIV: 3 societăți ale Consiliului Local S5 sunt conduse de consilierul personal al lui Piedone, Ceti Claudiu, urmărit penal pentru evaziune fiscală și trafic de cereale. O avalanșă de ilegalități. Famiglia lui Piedone


EXCLUSIV: 3 societăți ale Consiliului Local S5 sunt conduse de consilierul personal al lui Piedone, Ceti Claudiu, urmărit penal pentru evaziune fiscală și trafic de cereale. O avalanșă de ilegalități. Famiglia lui Piedone

Așa cum presa a semnalat în repetate rânduri, e cât se poate de clar că Piedone consideră Sectorul 5 propria-i moșie, drept pentru care niciun membru al familiei sale ”extinse” nu a putut rata instalarea într-un job călduț, unde taie frunză la câini pe banii cetățenilor. Ca un boss mafiot, „il cappo di tutti capi” Piedone conduce, în mod direct, o pleiadă de nepoți, fini, cumetri și prieteni care sunt instalați în poziții de conducere în cadrul Primăriei Sector 5 și în instituțiile din subordinea Consiliului Local. 

În toată această caracatiță impusă de penalul Piedone, un caz aparte este reprezentat de societățile comerciale având acționar majoritar Consiliul Local Sector 5: ne referim la Economat Sector 5 SRL, AES SA, Salubrizare Sector 5 SA și Infrastructură SA. 

La fel ca foștii primari Vanghelie și Daniel Florea, Piedone consideră că aceste firme sunt instrumente pentru plata diverselor obligații politice, financiare sau de fami(g)lie. În pofida faptului că societatea Economat Sector 5 SRL a fost băgată în faliment (din cauza datoriilor uriașe acumulate sub mandatele lui Florea și Vanghelie) de către fostul director general, Leonard Petre, cunoscut drept „Răspopituꞌ” sau „Profu’ de religie”,  Piedone a găsit totuși o modalitate de a o folosi cu scopul de a-și satisface aliații sau adversarii politici. 

Total necunoscut mediului de afaceri, Manole, actualul director, a fost numit pe linia relației lui Piedone cu primarul din Voluntari, Florentin Pandele. Pentru a-și adormi un prezuntiv rival, același Piedone l-a numit pe Rareș Hopincă – lider al PSD Sector 5, consilier general și potențial contracandidat la funcția de primar – consilier al directorului Manole, poziție în contul căreia încasează un salariu regesc de peste 10.000 lei net, potrivit surselor Podul.ro. De procedura de insolvență se ocupă o cunoștință a Ramonei Pop, consilier local PNL care îl urmează ca o slugă credincioasă chiar și la ședințele de judecată din dosarul Colectiv, unde își oferă serviciile nesolicitate de asistență juridică.

La Infrastructură SA a fost instalat cumătrul lui Piedone, Titică Florin,  cunoscut ca ”Tilică patiseruꞌ” sau ”Tândală”, din cauza unui IQ problematic, având în vedere reacțiile oamenilor din Sectorul 5, când au văzut videoclipurile regizate de echipa lui Piedone și lansate pe Facebook, dar și pentru că era furnizorul preferat de pateuri al lui Piedone, la începuturile carierei sale politice, în urmă cu 25 de ani. 

Piedone folosește această firmă nu pentru scopul în care fost înființată – dezvoltarea și întreținerea infrastructurii din Sectorul 5 –, ci pentru a instala diverse componente de mobilier urban la prețuri supraevaluate, majoritatea fiind dezafectate din diverse locații de pe raza Sectorului 5, recondiționate și revândute la prețuri mai mult decât piperate către Infrastructura SA. 

La AES, Piedone l-a instalat, în urma unui caraghios concurs aranjat, pe directorul general Marian Preda, fostul său colaborator de la ADPP Sector 4 cu care își petrecea vacanțele și împărțea ce ieșea din șmenurile cu REBU.  Pe lângă calitatea de prieten de pahar, Preda mai are două calități importante pentru grupul infracțional condus de Piedone: soția sa lucrează la Țiriac Leasing și s-a ocupat de dotarea cu mașini performante pentru toți exponenții familiei lui Piedone, în timp ce soacra sa deține un magazin de piese auto pe strada Munții Carpați, în inima Rahovei, de unde se aprovizionează mai mult scriptic Primăria Sectorului 5 laolaltă cu instituțiile și firmele din subordinea Consiliului Local. 

AES e inutilă întrucât singurele venituri ale societății provin din închirierea utilajelor către Salubrizare Sector 5 SA și din lucrările primite prin subcontractare de la ESTA – firma turcească care a preluat activitatea fostului ADP Sector 5 privind amenajarea parcurilor și a spațiilor verzi. La bursa zvonurilor se spune că, de fiecare dată când turcii de la ESTA virează banii în cont, șeful AES se înființează cu o sacoșă la cabinetul primarului Piedone – oare ce o fi în ea? Din păcate pentru Preda și din fericire pentru cetățenii din Sectorul 5, Curtea de Conturi efectuază în această perioadă un control vizând legalitatea achizițiilor publice și este posibil ca acest control să se finalizeze cu plângeri penale pentru deturnarea fondurilor publice – detalii AICI

Salubrizare Sector 5 SA, vaca de muls a lui Piedone

După ce a dat afară cu japca (forțându-i să-și prezinte demisia) toată conducerea societății Salubrizare Fapte 5 SA, pe motiv de apartenență la PSD și de fidelitate față de Daniel Florea – ne referim la Lucian Bogza (cumătrul senatorului PSD Brăiloiu), Cosmin Vărzaru (finul lui Florea) și Marian Țigănuș (fostul viceprimar dubios al Sectorului 5) –, Piedone l-a instalat ilegal în funcția de director general pe fiul ghicitoarei Lidia Fecioru, o prezență paralelă cu orice realitate și o obișnuită a emisiunilor Antenelor patronate de șeful sau politic, infractorul Dan Voiculescu, fost turnător securist și pușcăriaș. Potrivit surselor Podul.ro, Lidia Fecioru a fost recompensată astfel pentru că a avut prezența de spirit să-i prezică lui Piedone că astrele îl vor scăpa de pușcărie. 

Andrei Fecioru (alintat și ”Horoscop”) este atât de isteț și de slugarnic încât a făcut contracte fără licitație publică cu Antena 3 (unde lucrează mama sa), Jurnalul și știripesurse.ro pentru a plăti articole elogioase la adresa marelui conducător Piedone.

Sub conducerea lui Andrei Fecioru s-a instalat un haos permanent, dovadă numeroasele reclamații cauzate de necolectarea gunoiului menajer de la populație. Lipsa de personal pentru serviciul de salubrizare stradala este rezultatul supradimensionării organigramei cu oameni angajați fictiv, care vin la serviciu doar ca să își ridice salariul în numerar, salarii care, spun sursele noastre, suferă apoi un paraîndărăt consistent estimat la aproximativ jumătate din suma încasată. 

Atmosfera de teroare și lipsa de respect pentru angajați și-au atins paroxismul în mandatul lui Fecioru. La sediul administrativ din Electromagnetica nu se respectă nici măcar cele mai elementare norme anti-covid, săptămânal fiind cazuri noi de îmbolnăvire fiindcă angajații sunt înghesuiți câte 5-7 în birouri, fără respectarea distanțării sociale. 

Pe lângă angajarea unor VIP-uri locale – în fapt, e vorba de foștii directori „vanghelioți” de la Administrația Piețelor: Paul Lăzărescu și Robert Vișan –, dar și o cohortă de noi salariați la Administrația Piețelor și la Poliția Locală Sector 5, Fecioru și-a angajat mătușa la contabilitate, doamna Galina devenind mai importantă decât directorul economic, ea având sarcina directă de a urmări orice flux de numerar care iese sau intră prin firmă.

Ca o „aroganță” maximă, Fecioru și-a angajat șoferul și bodyguardul pe post de consilieri personali, aceștia încasând în mână un salariu de 7000 lei. Mai mult, și-a numit secretara în poziția de șefă a comisiei de disciplină, mișcarea având un singur scop: acela de a-i da afară pe contestatari.  

Pentru  a-și arăta mușchii, neavând alt subiect de distracție, Andrei Fecioru și Carmen Șerban (directoare economică) dispun, aproape săptămânal, ca oamenii să se mute dintr-un birou în altul sau să le fie luate computerele și telefoanele mobile, fiind frecvente cazurile când angajații vin dimineața la serviciu și află că au rămas fără birou și că sunt trimiși la garaj sau pe teren. Dacă tot a venit vorba despre garaj, e bine de știut că acolo înjurăturile sunt la ordinea zilei, angajații nefiind scoși din ”putori”, ”analfabeți”, ”țigani”, ”proști” și ”țărani”. Au demisionat mulți din pricina comportamentului lui Alex Țiu și Andrei Fecioru, zone întregi din Sectorul 5 rămânând fără oameni la curățenie și fără șoferi pe mașinile de gunoi.

Recent, Parchetul General a început să lucreze la un dosar penal despre un adevărat festival alții publice, fictive sau inutile (nefundamentate legal), după principiul să cumpere iarna tricouri personalizate și vara căciuli de iarnă. La salubrizare să cumpărați mobilier de 2500 lei/set persoane, laptopuri de gaming în valoare de 8000 lei și monitoare curbate de ultimă generație, salubrizarea fiind în topul adecvatilor IT, deși faptele de gunoi se plătesc în continuarea proiectelor de teren, prin scrise. de mână. La capitolele întreținere și mentenanță, garajul din Șoseaua Viilor este binecunoscut ca o veritabilă gaură neagră. Așa ceva nici n-ar trebui să existe pe fața pământului.  

Sub conducerea directorului tehnic Alex Țiu, care se prezintă drept „nepotul lui Piedone”, consumul lunar fictiv a crescut cu cel puțin 50 litri de motorină pentru fiecare mașină de gunoi, iar cu piesele de schimb și diverse componente metalice achiziționate pe șestache s-ar putea construi o nouă flotă de autospeciale sau s-ar putea face o concurență serioasă romilor care colectează fier vechi.

Ultima găselniță a trioului de aur Fecioru–Șerban–Țiu a fost achiziția unui lot de mașini de teren 4x4 pe post de... sărărițe pentru deszăpezire, acțiune care i-a gâdilat orgoliul lui Piedone, primarul testând noile achiziții și făgăduind că va conduce personal deszăpezirea, în cazul în care nu va fi condamnat la pușcărie în Dosarul Colectiv, cu ultim termen în 21 decembrie 2021. 

Traseistul politic și evazionistul Claudiu Ceti, șeful falangei turcești din Sectorul 5

Întrucât ”patinează” și uneori ”face pe șmecheruꞌ” în fața lui Piedone, refuzând, de exemplu, să răspundă la stație, e bine de știut că Andrei Fecioru a fost înconjurat administrativ de oamenii lui Claudiu Ceti, ajungând ca funcția de director general să fie una pur decorativă. Potrivit surselor Podul.ro, Fecioru semnează fără să comenteze tot ce îi dictează Ceti. 

Cu scopul de a controla deciziile lui Fecioru, Ceti i-a angajat pe Singrid Cambolant, în funcția de șef al departamentului juridic, și pe Carmen Șerban, ca director economic. Carmen Șerban a fost angajată a patronilor turci de la AFI. Urmare a deciziilor proaste de management adoptate de Fecioru, Ceti, Cambolant și Serban, bunăoară prin mărirea tarifelor de salubrizare, începând cu 1 noiembrie 2021, firma de salubrizare a pierdut peste jumătate din clienți (asociații de proprietari și firme) care au refuzat în mod legitim majorarea tarifelor cu peste 50% și au solicitat rezilierea contractelor de salubrizare.

Ceti Claudiu – constănțean din galeria infractorilor Strutinsky-Mazăre-Nicușor Constantinescu – este personajul sulfuros care, din postura de consilier personal al lui Piedone, a tras sforile și a reușit să dețină, în același timp, 3 funcții de președinte al Consiliului de Administrație, încasând lunar 13.500 lei net. Dacă socotim salariul de consilier (2500 lei) și salariul primit de la Economat Sector 5 SRL, Ceti încasează lunar o mică avere, aproximativ 30.000 lei. 

Potrivit surselor noastre foarte bine informate, principalul rol al lui Ceti este colectarea „sponsorizărilor” de la directorii generali ai AES, Infrastructură și Salubrizare Sector 5, care sunt obligați să întoarcă în numerar (la sacoșă) nu mai puțin de 33% din bugetul anual de achiziții primit de la alunecosul Piedone. De notat și că Ceti a fost recompensat de Piedone cu aceste funcții pentru implicarea sa în colectarea ”sponsorizărilor” din partea constructorilor de pe raza Sectorului 5, în special din partea firmei Rotary. Surse din cadrul Primăriei Sector 5 susțin că au fost întregistrat toate conversațiile și apelurile telefonice din ajunul Crăciunului și Revelionului 2020, când Ceti a făcut presiuni asupra directoarei economice, Isabela Disăgilă, pentru a transfera banii către firmele favorite înainte de închiderea Trezoreriei Sector 5. Sursele citate susțin că o sumă de aproximativ 500.000 euro a dispărut fără urmă. Ceti nu poate fi dat afară din sistem din cauză că îl are la mână pe Piedone cu o serie de inginerii financiare, dar și cu o serie de înregistrări de la chiolhanurile bahice unde Piedone e în stare să facă lucruri greu digerabile. 

Avertizăm că gruparea Ceti-Singrid Cambolant-Carmen Șerban-Mustafa Geicun (membru în Consiliile de Administrație ale AES SA și Infrastructura SA) e o adevărată falangă turcească în Sectorul 5, reprezentând interesele oamenilor de afaceri turci (în special ESTA) în Primărie și cadrul celor trei societăți comerciale despre care am vorbit. Nu e deloc exclus ca respectivele să fie chiar și o interfață a serviciilor secrete turcești, așa cum susține jurnalistul Cătălin Tache – detalii AICI . 

Potrivit surselor Podul.ro din Primăria Sector 5 și din Consiliul Local, Ceti a fost ales ilegal în funcția de membru al celor trei Consilii de Administrație, întrucât el a făcut parte chiar din Comisia de selecție a membrilor CA, conform HCL Sector 5 nr. 206/02.12.2020. Adică Ceti s-a ales singur, impunând colegilor din Comisia de selecție să adopte aceste decizii ilegale. 

Conform dosarului nr. 5270/118/2021 (aflat pe rolul Tribunalului Constanța-Secția Penală), Ceti este urmărit penal pentru infracțiuni economice privind evaziunea fiscală și traficul cu cereale, în dosarul penal 95/P/2020 (aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța). Pe lângă faptul că a fost ales ilegal în Consiliile de Administrație,  Ceti a săvârșit infracțiunile de fals și uz de fals, prin declarații false în dosarul de candidat pentru funcția de membru al Consiliului de Administrație – detalii AICI și AICI

O altă ilegalitate s-a petrecut prin alegerea lui Ceti în funcția de președinte al Consiliului de Administrație, întrucât alegerea lui s-a făcut în cadrul unor ședințe desfășurate telefonic, asta în condițiile în care cutuma în administrația publica este ca votul pentru alegerea unor persoane să fie desfășurat cu buletine de vot, în prezenta fizica a participanților la vot.

Prezența lui Ceti în cele trei funcții de președinte al Consiliului de Administrație încalcă prevederile OUG 109/2011 și generează o serie de probleme celor trei societăți în relațiile cu băncile și instituțiile statului, întrucât nu pot accesa credite pentru achiziția de echipamente și utilaje, fiind catalogate de ANAF ca fiind un factor de risc ridicat, riscând controale tematice operative soldate cu amenzi enorme. În cazul societății Salubrizare Sector 5 SA, ANAF, Ministerul Finanțelor Publice, Agenția Națională de Mediu și Ministerul Mediului pot chiar dispune suspendarea sau anularea vectorului de TVA și a autorizațiilor de mediu, așa cum s-a mai întâmplat sub mandatului fostului director general, Lucian Bogza.

Procedura ilegală de alegere a lui Ceti Claudiu a fost contestată cu succes în instanța de către avocatul Vladimir Naciu, consilier local Sector 5 din partea USR, în Dosarul nr. 6371/3/202 (aflat pe rolul Tribunalului București, Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal). În cazul în care decizia Tribunalului București va rămâne definitivă, toate deciziile Consiliilor de Administrație din cele trei societăți vor fi declarate ilegale și toate cheltuielile realizate de cei trei directori generali ai societăților vor fi considerate ilegale. Directorii Fecioru, Titică și Preda vor fi obligați de Curtea de Conturi să restituie la bugetul de stat toate achizițiile publice realizate pe durata mandatului fără justificare legală.

Vom reveni în curând cu noi dezvăluiri privind caracatița lui Piedone de la Sectorul 5. Țineți aproape. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.