UE ar trebui să sprijine lupta Poloniei împotriva migrației ilegale. Berlinul să fie recunoscător Varșoviei – concluziile fostului șef al BfV, agenția de securitate internă a Germaniei


  • ACP
  • Nov 17, 2021 17:42
  • 1903
UE ar trebui să sprijine lupta Poloniei împotriva migrației ilegale. Berlinul să fie recunoscător Varșoviei – concluziile fostului șef al BfV, agenția de securitate internă a Germaniei

Câteva sute de migranți din apropierea punctului de trecere a frontierei de la Kuźnica, în estul Poloniei, au încercat să forțeze intrarea pe teritoriul polonez, marți, atacând polițiștii polonezi cu pietre, sticle și petarde și rănind câțiva dintre ei, ceea ce a atras răspunsul trupelor poloneze, care au folosit un tun cu apa și gaze lacrimogene împotriva migranților. 

Miercuri, fostul șef al Oficiului Federal pentru Protecția Constituției (BfV), agenția de securitate internă a Germaniei, a declarat agenției de presă poloneză (PAP), referindu-se la felul în care tratează guvernul polonez incidentele cu migranții, că „prin protejarea graniței cu Belarus, Polonia apără interesele întregii Uniunii Europene, inclusiv ale Germaniei, fapt pentru care Berlinul ar trebui să fie recunoscător”.

Hans-Georg Maaßen a continuat, spunând că și-ar dori ca guvernul federal german să ofere sprijin financiar și trupe Poloniei, care face ce trebuie, atât pentru interesul sau cât și în interesul întregii Uniuni Europene și al Germaniei. 

”Din 2015 știm că protecția frontierelor externe ale UE nu funcționează”, a subliniat el. „Mi se pare că Polonia este acum lăsată singură... Avem nevoie de Uniunea Europeană, dar mai ales avem nevoie de o reformă completă a instituțiilor europene, astfel încât acestea să poată servi din nou interesele Comunității și ale statelor membre și nu ideologiile birocrației de la Bruxelles”, a mai spus fostul șef al serviciilor secrete germane. 

„Germania, la rândul ei, ar trebui să-și schimbe politica de migrație, dând clar de înțeles că nu dorește nicio imigrație ilegală și nu o va tolera... Statele europene trebuie să facă tot ce le stă în putință pentru a sprijini Polonia în prevenirea imigrației ilegale. Spre deosebire de ceea ce spun unii politicieni din Europa de Vest, cei de la granița polono-belarusă nu sunt refugiați, ci imigranți ilegali”, a concluzionat Hans-Georg Maaßen.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.