Neomarxismul corectitudinii politice din SUA, comparat cu Revoluția Culturală din China, de un cunoscut disident anticomunist chinez. Pericolul statului autoritar


  • ACP
  • Nov 16, 2021 19:30
  • 1665
Neomarxismul corectitudinii politice din SUA, comparat cu Revoluția Culturală din China, de un cunoscut disident anticomunist chinez. Pericolul statului autoritar

Unul dintre cei mai cunoscuți disidenți chinezi, artistul activist Ai Weiwei, care a crescut într-un lagăr de muncă din regiunea uigură Xinjiang și a fost închis, în 2011, pentru activismul lui împotriva corupției din China, a adus un avertisment foarte grav lumii libere, într-un interviu de săptămâna trecută oferit emisiunii americane „Firing Lane”

Weiwei – care trăiește acum în Portugalia – a explicat că „multe lucruri care se întâmplă astăzi în Statele Unite pot fi comparate cu Revoluția Culturală din China”, făcând referire la pericolul ”unificării într-o anumită corectitudine politică”

Artistul chinez a vorbit despre înrăutățirea situației din China, unde cenzura este din ce în ce mai severă, iar toleranța față de disidenți mult mai scăzută, adăugand că nu are speranță în viitorul Chinei, având în vedere direcția pe care merge țara comunistă. 

Întrebat despre autoritarismul din Statele Unite, Weiwei a spus că „în Statele Unite, în condițiile de astăzi, poți avea cu ușurință un stat autoritar”.

„În multe privințe este deja un stat autoritar, doar că nu știi asta”. a concluzionat artistul – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.