EXCLUSIV. AUR își dă arama pe față: se pun bazele unui pol politic cu iz kremlinist. Târziu l-a reevaluat pe Capsali, pe care-l descria în 2014 ca fiind rusofil


EXCLUSIV. AUR își dă arama pe față: se pun bazele unui pol politic cu iz kremlinist. Târziu l-a reevaluat pe Capsali, pe care-l descria în 2014 ca fiind rusofil

Podul.ro a intrat în posesia scrisorii pe care au transmis-o copreședinții AUR, George Simion și Claudiu Târziu, către mai multe formațiuni politice, printre care și dubiosul partiduleț Coaliția pentru Națiune, condus de avocatul rusofil Dan Chitic. Amintim că președintele PMP Cristian Diaconescu a declarat luni, 15 noiembrie, pentru Digi24, că a fost contactat de liderii AUR, aceștia dorind construirea unui pol politic conservator. Pe de altă parte, Cristian Diaconescu a exclus o alianță politică între PMP și AUR. 

Un aspect care trebuie reliefat este reprezentat de faptul că AUR nu a clarificat până acum aspectele doctrinare și mai ales orientările privitoare la politica externă, motiv pentru care putem trage o serie de concluzii, în mod indirect, din acțiunile acestei formațiuni politice. De pildă, AUR a invitat pentru constituirea respectivului Pol Conservator un partid care militează, cel puțin voalat, pentru Roexit. În data de 15 septembrie, rusofilul Dan Chitic publica o postare pe Facebook în care propunea o reflecție asupra ideii ca România să iasă din Uniunea Europeană: "Limitări de drepturi, permise verzi pentru circulație (așa zisele "certificate verzi"), vaccinare obligatorie, dictatură medicală, pervertirea tineretului prin propagandă care promovează abaterea de la identitatea sexuală biologică, reasignarea de gen și homosexualitatea, căsătorii homosexuale obligatoriu să fie recunoscute, "Cancel Culture" și distrugerea identității naționale și culturale, neo-colonialism, acapararea resurselor naționale, pauperizarea populației prin facturi la energie ruinătoare ca urmare a "liberalizării", discriminarea fermierilor cu subvenții de 3 până la 7 ori mai mici decât bogații Europei, refuzul nejustifcat de accedere la spațiul Schengen, MCV-uri, justiție folosită pe post de bici, umilințe și discriminări instituționalizate, exod de populație folosit pe post de servitori și sclavi pe plantațiile lor... cam astea sunt beneficiile accederii în "familia" Marii UE!

ROEXIT cred că trebuie să devină măcar un subiect de reflecție și de discuție!

Ce avem de câștigat și cât pierdem pentru iluzoriul "câștig"?

Trebuie să avem curajul să gândim! Și să vorbim!

Încă o putem face: nu suntem în spațiul Euro.

Așa cum o fac și polonezii și ungurii.

Așa cum au făcut-o și englezii!

Poate așa vom fi și noi un pic mai respectați!

RoExit?".

Un alt reprezentant cu o oarecare notorietate al partidulețului Coaliția pentru Națiune este rusofilul Iulian Capsali.

În acest context, scoatem în evidență faptul că unul dintre copreședinții AUR, ne referim la Claudiu Târziu, publica în 2014, în calitate de jurnalist, un text dur la adresa lui Iulian Capsali, care candida atunci ca independent la alegerile europarlamentare. Târziu scria pentru publicația Rost că, printre alte defecte, Iulian Capsali este și putinist: "De asemenea, în privinţa politicii externe, Capsali optează pentru Rusia, în detrimentul Occidentuluii, sub motiv că Putin este un apărător al valorilor creştine şi că imperiul pravoslavnic rus este preferabil “Babilonului” UE. Avînd în vedere trecutul istoric, care ne dezvăluie o Rusie necruţătoare (o primejdie permanentă pentru vecinii săi şi nu numai, de-o lăcomie proverbială pentru teritoriile şi bogăţiile altora, dislocatoare de popoare întregi, criminală pe motive entice şi politice) şi realitatea politică din acest ceas, nu putem fi de acord cu Iulian Capsali. Este evident pentru orice om cu capul pe umeri că Vladimir Putin joacă acum cartea ortodoxiei doar din strategie, fără vreo tangenţă cu principiile creştine, ci numai pentru a obţine tot mai multă putere asupra Rusiei şi a altor state".

Din respectivul articol aflăm, totodată, că Iulian Capsali i-a fost chiar coleg lui Claudiu Târziu la publicația Rost, însă s-au despărțit din motive de uselism: "Iulian Capsali nu este omul potrivit la locul potrivit. El nu are viziune politică, iar aceasta o dovedesc luările sale de poziţie din ultimii ani. A fost unul dintre susţinătorii vocali din societatea civilă ai USL (PSD-PNL-PC-UNPR), pentru ca aceasta să ajungă la putere, gîndind că acest veritabil grup infracţional va salva România. Vedem azi efectele unei astfel de înşelări. Nota bene: din pricina acestei atitudini a lui, “Rost” s-a despărţit de Capsali". (puteți citi AICI articolul complet redactat de Claudiu Târziu despre Iulian Capsali)

Iată că de atunci și până acum, Claudiu Târziu l-a reevaluat - termen des întâlnit în politica dâmbovițeană - pe Iulian Capsali și, mai mult decât atât, ar pune chiar bazele unui Pol Conservator - de fapt bloc politic kremlinist - alături de el.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.