Un lider al partidului controlat de Dragnea instigă la proteste violente și militează pentru ROEXIT. APP-istul are o condamnare la activ pentru 5 infracțiuni


Un lider al partidului controlat de Dragnea instigă la proteste violente și militează pentru ROEXIT. APP-istul are o condamnare la activ pentru 5 infracțiuni

Președintele unei filiale din noul partid controlat de Liviu Dragnea a instigat, joi seară, pe Facebook, la proteste violente împotriva președintelui Klaus Iohannis. Este vorba despre președintele APP Anglia, Nicolae Mavrodin. Așa cum era de așteptat, postarea a fost raportată pentru instigare la violență și ștearsă de pe rețeaua socială în cauză. 

Vedeți prima postare:

Ulterior, Mavrodin a publicat o postare prin care încerca să-și mobilizeze publicul pentru a participa la manifestații pe parcursul cărora să se ceară ieșirea României din Uniunea Europeană. 

Vedeți a doua postare:

Despre Nicolae Mavrodin readucem în atenția publicului că în data de 22 ianuarie 2016 a fost condamnat, în primă instanță, la 7 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, înșelăciune, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

"Admite, în parte, pretenţiile civile formulate de partea civilă Fundaţia Naţională pentru Tineret Bucureşti şi obligă inculpatul Mavrodin Nicolae la plata sumei de 352.169,98 lei cu titlu de despăgubiri civile în favoarea părţii civile", potrivit portalului instanţelor. 

Ancheta procurorilor a vizat activitatea dubioasă derulată de Mavrodin prin intermediul ONG-ului pe care acesta îl "păstoreşte". Mai exact, acesta a fost acuzat că, în 2007, profitând de prevederile Legii tinerilor, adoptată în 2006, a schimbat denumirea asociaţiei sale din "Asociaţia Tineretului Revoluţionar" în "Fundaţia Naţională pentru Tineret". Scopul, spun anchetatorii, a fost acela de a pune mâna pe banii fostei Uniuni a Tineretului Comunist, astfel că a obţinut 352.000 de lei, pe care i-ar fi cheltuit în interes personal. Ulterior, spun anchetatorii, Mavrodin i-a păcălit pe administratorii SC Euromarketing Solutions, din Ploieşti, cu care a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare a unui imobil situat pe Calea Victoriei, din Bucureşti, despre care ar fi afirmat în mod nereal că este proprietatea fundaţiei. El ar fi primit un avans de 275.000 de euro, bani pe care i-ar fi cheltuit după bunul plac. Acuzaţiile de fals se referă la faptul că Mavrodin ar fi întocmit în fals un proces verbal, atestând că ar fi fost ales preşedintele FNT, act pe care, ulterior, l-a autentificat la un notar public. (sursa: Replica Online)

Finalmente, conform publicației România Curată, Mavrodin a fost condamnat, în data 20 iulie 2017, la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru evaziune fiscală, înșelăciune, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

Tot publicația România Curată a mai notat faptul că în ianuarie 2012, Mavrodin organiza proteste împotriva Guvernului, cu sprijinul edilului PSD al Constanței de la acea vreme, actualul pușcăriaș Radu Mazăre. Ulterior, în aprilie 2014, Mavrodin a protestat față de reținerea lui Mazăre de către procurorii DNA pentru acuzația de luare de mită. În videoclipul de mai jos se poate observa cum Radu Mazăre îl proteja pe Mavrodin: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.