Dîncu, despre guvernarea cu PNL: "Chiar dacă toți consultanții noștri ne spun că ar fi cea mai mare greșeală, nu ne luăm după emoții"


Dîncu, despre guvernarea cu PNL: "Chiar dacă toți consultanții noștri ne spun că ar fi cea mai mare greșeală, nu ne luăm după emoții"

Președintele Consiliului Național al PSD Vasile Dîncu, de profesie sociolog, a declarat miercuri seară, în emisiunea jurnalistei Alina Manolache de la Profit News, că formațiunea sa politică a ales calea de a accepta varianta de a intra la guvernare alături de PNL în condițiile în care consultanții politici i-au avertizat pe pesediști să n-o facă. De asemenea, Vasile Dîncu a precizat că PSD a acceptat să poarte discuții mâine cu PNL privind coagularea unei guvernări doar pentru că astăzi din întâlnirea pe care au avut-o peneliștii cu useriștii nu ar fi existat vreun semnal potrivit căruia s-ar fi înțeles în vreun fel. 

"L-am văzut pe domnul Cîțu când a ieșit de la discuțiile cu USR. A spus că a fost o discuție bună. Atunci când cineva vrea să ascundă faptul că nu s-a decis nimic spune că a fost o discuție bună. Cred că a fost un brainstorming, un fel de terapie de grup cum a spus și domnul Cîțu. Din acest punct de vedere, dacă ar fi existat cât de cât o șansă de înțelegere, atunci întâlnirea cu noi nu ar mai fi avut loc, pentru că noi nu mergem la o discuție formală doar ca să ne aflăm în treabă.  

Pe de altă parte, noi nu ne opunem ideii de a-și reface coaliția. Mi se pare că ar trebui să-și ducă mandatul mai mult de 9 luni. Vă spun sincer și ca sociolog că vreau ca electoratul lor să le vadă capacitatea de guvernanță, capacitatea de colaborare, de a se sacrifica pentru unele chestiuni publice. Noi nu ne grăbim spre guvernare, dar în acest moment, chiar dacă toți consultanții noștri ne spun că ar fi cea mai mare greșeală să mergem la guvernare cu PNL, să-i scoatem din ținta atacului public și a populației, să devenim și noi parte parte a acestui dezastru, noi am cântărit bine și nu ne luăm după emoții și nici nu încercăm cum uneori spun consultanții "lasă-i să dispară cu totul". Partidele sunt legate unele de altele. Partidele au nevoie de opoziție. Nu poți să te lupți de unul singur sau să îți creezi un dușman imaginar. Uitați-vă ce s-a întâmplat și cu PNL, care a făcut numai campanie anti-PSD, dar asta nu te ajută ca într-un moment de criză să poți să guvernezi bine dacă nu ai un program și câștigi alegerile mai degrabă prin aceste șmecherii comunicaționale cu care vin consultanții și îți îmbuibă capul la un moment dat. Noi ne vom duce serios acolo (la discuțiile cu PNL de mâine - n.red.). Am vorbit cu domnul Ciolacu la telefon. Nu ne ducem doar ca să bifăm ceva. Senzația mea e că astăzi cu USR s-a bifat doar un punct din calendar", a zis Vasile Dîncu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.