Când îngenunchează la Moscova, Dodon și gașca sa penală din PSRM vor îngenuncherea și umilirea tuturor cetățenilor R.Moldova. Procuratura Generală să se implice mai activ în clarificarea dosarelor ”Bahamas” și ”Kuliok”! APELUL lui Iurie Reniță


Când îngenunchează la Moscova, Dodon și gașca sa penală din PSRM vor îngenuncherea și umilirea tuturor cetățenilor R.Moldova. Procuratura Generală să se implice mai activ în clarificarea dosarelor ”Bahamas” și ”Kuliok”! APELUL lui Iurie Reniță

Când se duc și îngenunchează la Moscova, cu regia penibilă că i-ar preocupa gazele ”poporului moldovenesc”, Dodon și gașca sa PSRM-istă vor îngenuncherea și umilirea tuturor cetățenilor R.Moldova, avertizează fostul deputat și ambasador Iurie Reniță, pe contul de Facebook al domniei sale. 

În loc să facă pe argații la Kremlin, Iurie Reniță punctează că Dodon și gașaca sa penală ar trebui să se ducă la Procurătură, unde să dea cu subsemnații în dosarul ”Bahamas” și în dosarul ”Kuliok”, dar și la ANI, unde să explice absența a sume importante din declarațiile de avere. Și derapajele rusofilului Stoianoglo ar trebui tranșate cu celeritate. Procuratura Generală trebuie să își facă meseria cât mai bine și cât mai curând în aceste spețe esențiale, explică Iurie Reniță, ale cărui acuzații le prezentăm în cele ce urmează: 

”În totală disperare că nu mai sunt la putere, agenții Federației Ruse și conservele rusești de la Chișinău umblă (pentru a mia oară!) pe la Moscova să demonstreze că ei sunt cei mai preocupați de gazele ‹poporului moldovenesc›, de statalitatea și ‹politica externă echilibrată› a acestuia. Îngenuncherea Republicii Moldova și umilirea cetățenilor noștri în fața Moscovei este adevăratul scop al așa-numitelor vizite oficiale ale conducerii PSRM pe la ușile unor demnitari ruși. Kuliokarul Dodon face declarații politice, de parcă el ar fi în continuare șeful statului. Numai cât face banala și uscata frază din declarațiile acestuia: ‹Părțile au discutat despre colaborarea între țările noastre›. 

Nu pe la Moscova ar trebui să meargă Dodon și toată gașca lui socialistă (echilibrata Zinaida Greceanâi, junele kominternist Vladik Bătrâncea, expertul CSI-ist și nord-korean în terenuri de construcție Grigore Novac, experta de talie internațională în ale mass-media Adela Răileanu, integratoarea în uniunea euro-asiatică Olga Cebotari și bahamistul electoral Maxim Lebedinschi), ci, mai degrabă, pe la procuratură.

‹Șahmatistul› Dodon va trebui să dea explicații de ce Cornel Furculiță trebuia să dea salariile din kuliok doar în zilele de luni, de ce el n-a mai fost interogat de către procuratura anticorupție în dosarul ‹Kuliok›, de ce subalternii săi, deputații Cornel Furculiță, Vasile Bolea, Petru Burduja și Vladimir Odnostalco nu au mai fost trași la răspundere în cazul spălării de bani rusești prin Bahamas, de ce nu a fost intentat un dosar penal pentru trădare de patrie – vă mai amintiți cum Dodon trimitea ‹Note Informative› lui Putin, cum federaliza Republica Moldova la indicația lui Kozak, cum era într-o ‹operațiune specială› a serviciilor secrete rusești etc.

Procuratura generală și structurile ei specializate ar trebui mult mai activ să clarifice aspectele menționate mai sus, dincolo de investigarea lui Alexandr Stoianoglo, care l-a protejat în ultimii 2 ani pe Dodon și pe corupții de la PSRM ca aceștia să nu ajungă pe banca acuzaților”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.