Șanse infime privind refacerea coaliției. Semnal din USR referitor la continuarea susținerii lui Stelian Ion pentru funcția de ministru al Justiției, spre nemulțumirea PNL


Șanse infime privind refacerea coaliției. Semnal din USR referitor la continuarea susținerii lui Stelian Ion pentru funcția de ministru al Justiției, spre nemulțumirea PNL

Întrebat marți, 26 octombrie, dacă USR va renunța sau nu la Stelian Ion ca variantă de ministru al Justiției în cazul în care PNL va opta finalmente pentru refacerea coaliției, liderul deputaților useriști Ionuț Moșteanu a precizat la Antena 3 că, în opinia lui, colegul său de partid trebuie să își continue activitatea ministerială. 

Moșteanu: Nu avem niciun mesaj oficial de la PNL cum că vrea refacerea coaliției. PNL nu mai poate alerga după 2 iepuri pentru că nu o să prindă niciunul. Ei trebuie să-și aleagă o zi în care să spună "vrem cu PSD" sau "vrem cu USR", iar apoi să se așeze la masă ori cu unii ori cu alții.  

Întrebare: Țineți cu dinții de Stelian Ion?  

Moșteanu: Mandatul se va stabili în forurile de conducere ale partidului. Din punctul meu de vedere miniștrii noștri au fost ireproșabili și și-au făcut foarte bine treaba, inclusiv Stelian Ion. E un ministru care trebuie să își continue treaba la Ministerul Justiției într-o eventuală refacere a coaliției de guvernare. Mandatul va fi stabilit în forurile statutare ale partidului, dar asta se va întâmpla după ce PNL va decide ce vrea să facă, USL 2.0 sau refacerea coaliției, țara trebuind guvernată. Acestea sunt singurele variante aritmetice posibile dacă ne uităm la configurația Parlamentului. 

Declarația lui Moșteanu a venit în contextul în care prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a menționat ieri pentru Profit TV că nu s-ar fi declanșat criza guvernamentală dacă USR ar fi acceptat să facă o altă nominalizare de ministru al Justiției, de pildă ex-ministra Raluca Prună.

Rareș Bogdan: Vom vedea în ce măsură își asumă dânșii guvernarea, precum și greșeala pe care au făcut-o, poate și din lipsă de experiență, prin faptul că au stat legați de Stelian Ion. O țară nu stă într-un singur om. Dacă domnii de la USR veneau cu un alt nume, fie că era doamna Prună sau altcineva, nu mai ajungeam în acea situație, iar coaliția își continua bunul mers. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.