100 de ani de la nașterea Majestății Sale Regele Mihai I. Un model de patriotism, demnitate și smerenie


100 de ani de la nașterea Majestății Sale Regele Mihai I. Un model de patriotism, demnitate și smerenie

La 25 octombrie 1921 s-a născut Regele Mihai I al României, omul care ar fi putut să îndrepte drumul țării noastre cu adevărat spre o democrație consolidată după 1989. 

Se împlinesc 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai care, domnind la o vârstă foarte tânără, a fost capabil să sfideze regimurile criminale totalitare care au însângerat Europa în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Majestatea Sa Mihai I al României ne rămâne tuturor drept model de patriotism, de demnitate și de smerenie, simțul datoriei și noblețea spiritului fiind trăsăturile firii unui mare OM pe care am avut onoarea de a-l avea contemporan și pe care prea târziu am înțeles a-l prețui la dimensiunea personalității sale istorice. 

Am deplina convingere că, dacă am fi reînnodat firul rupt de ocupantul comunist sovietic, nimeni nu ar mai fi putut vorbi astăzi despre ”30 de ani pierduți” iar România ar fi fost una dintre națiunile respectate în Europa, o Țară al cărui cuvânt ar fi cântărit mult mai mult decât se întâmplă astăzi! 

Regele Mihai I este un simbol al României autentice la care năzuim cu toții și al acelui spirit deopotrivă aristocratic și creștin pe care un suveran legitim și drept îl întruchipează. Și nu uitați niciodată un lucru: România s-a evidențiat ca stat național modern și a obținut împlinirea tuturor marilor sale deziderate sub monarhie.

Monarhia este și astăzi șansa unei Națiuni Române care să își regăsească legitimitatea istorică, prestigiul, demnitatea națională și busola sa morală perenă!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.