Justiție ”a la Putin”: actriță din Rusia, 3 luni de pușcărie după ce a satirizat, într-un serial TV, un purtător de cuvânt al Poliției!


Justiție ”a la Putin”: actriță din Rusia, 3 luni de pușcărie după ce a satirizat, într-un serial TV, un purtător de cuvânt al Poliției!

O instanță din Ussuriysk, oraș din regiunea Primorie, Federația Rusă, a condamnat-o la trei luni de închisoare pe actrița care a jucat rolul purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Marina Wolf, într-un serial de televiziune difuzat pe internet. 

După ce inițial a primit 10 zile de arest și 1000 de ruble amendă pentru purtarea uniformei de polițist, actrița Larisa Krivonosova a fost condamnată și pentru încălcarea sistematică a măsurilor de supraveghere administrativă stabilite după o anterioară eliberare condiționată, fiind trimisă pentru trei luni într-o colonie penală fără regim special.

Site-ul Judecătoriei Ussuriysk indică faptul că audierea în cazul Larisei Krivonosova a avut loc în dimineața zilei de marți, 19 octombrie. Materialele nu au fost publicate, dar Departamentul Ussuriysk al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei a comentat verdictul ca fiind aplicat în cazul „unei localnice de 43 de ani care a fost condamnată în mod repetat și acuzată că s-a sustras de la supravegherea administrativă”.

Potrivit serviciului de presă al departamentului, în aprilie 2017, acuzata a fost eliberată condiționat din instituția de corecție a teritoriului Khabarovsk, unde executa o pedeapsă pentru vătămare corporală gravă intenționată.

În august 2020, din cauza faptului că femeia ar fi început să comită fapte care aduceau atingere ordinii publice și siguranței publice, instanța ar fi instituit împotriva ei măsura supravegherii administrative, fiindu-i interzis să-ți petreacă noaptea în afara locuinței și să părăsească raionul, pe de o parte, femeia fiind obligată în același timp să se prezinte periodic la secția de Poliție pentru a dovedi respectarea măsurilor dispuse.

Cum, în timpul și din cauza filmărilor la serialul difuzat pe internet, femeia a ignorat restricțiile impuse, perioada sa de supraveghere administrativă a fost prelungită în instanță, fiindu-i deschis ulterior și un nou dosar penal, pentru nerespectarea repetată a restricțiile administrative stabilite de instanță în conformitate cu legea federală, în urma căruia Judecătoria Ussuriysk a găsit-o pe inculpată vinovată de săvârșirea presupusei infracțiuni și a condamnat-o la închisoare pe o perioadă de trei luni cu executarea pedepsei într-o colonie penitenciară.

Larisa Krivonosova a jucat rolul Marinei Wolf (parodiind purtătorul de cuvând al Ministerului Afacerilor Interne din Rusia, Irina Volk) în timpul filmărilor unui serial difuzat pe internet și având ca subiect aventurile unui politician fictiv din Ussuriysk, Vitaly Nalivkin. După difuzarea mai multor episoade din serial, instanța de judecată a sancționat-o pe Krivonosova cu 10 zile de arest și 1000 de ruble amendă pentru purtarea fără drept a uniformei de polițist, existând documente oficiale în acest sens.

Cu toate acestea, mai târziu, reprezentanții din Primorsky ai Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei au încercat să acrediteze ideea că actrița fusese taxată pentru încălcarea regimului de supraveghere administrativă, întrucât nu trebuia să părăsească locul de reședință la anumite ore.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.