"Guvernarea NU poate să depindă de o singură persoană!". Un deputat UDMR, exasperat de insistența PNL de a-l propune în continuare pe Florin Cîțu pentru funcția de premier


"Guvernarea NU poate să depindă de o singură persoană!". Un deputat UDMR, exasperat de insistența PNL de a-l propune în continuare pe Florin Cîțu pentru funcția de premier

Deputatul UDMR Benedek Zacharie a criticat vineri, într-o intervenție telefonică la Digi24, atât USR, cât și PNL pentru existența și perpetuarea actualei crize guvernamentale. Parlamentarul UDMR a lansat un atac către USR pentru ieșirea de la guvernare, dar a luat în vizor și PNL, transmițându-le liberalilor că guvernarea României nu poate depinde de o singură persoană, în acest caz de Florin Cîțu, iar în acest sens ar trebui să fie dispuși să facă o concesie prin propunerea unui alt premier. 

Benedek Zacharie: În ultima perioadă discutăm despre responsabilitate, despre stabilitate, despre criză, dar nu găsim soluții. Într-adevăr, nu ar trebui să uităm de ce s-a ajuns în această criză politică. Și acum o lună jumătate știam despre valul 4, existau deja foarte multe semne că prețurile de la energia electrică, la gaz, dar să nu uităm de lemnul de foc, pot să crească, știam și atunci că până pe 15 noiembrie trebuie să venim cu bugetul pe anul 2022. Însă, am generat o criză. Cei care au generat această criză politică fără să țină cont de aceste elemente pe care le-am enumerat încearcă acum să formeze un Guvern. Păi bineînțeles că este foarte greu, pentru că prima oară au zis "picăm Guvernul", iar acum se întorc și spun "hai să refacem coaliția". Și nici nu ne dau foarte multe șanse să stăm de vorbă, să discutăm, să încercăm să găsim soluții comune. UDMR a zis-o și azi și o s-o spună și mâine că refacerea coaliției și un Guvern de centru-dreapta e singura soluție.  

Întrebare: Pentru această refacere ar trebui doar ca cei de la USR să facă o concesie sau și PNL, eventual să vină cu acea nouă propunere de premier pe care o așteaptă cei de la USR?  

Benedek Zacharie: Din punctul nostru de vedere cele 2 partide au ajuns într-un colț din care nu mai pot ieși. Dacă USR face o concesie, automat și PNL va trebui să facă probabil o altă nominalizare ca premier. Nu se poate să depindă guvernarea României de o singură persoană! Persoana respectivă e capabilă (Florin Cîțu - n.red.), dar probabil mai există în PNL și alte persoane capabile pentru funcția de premier. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.