Iohannis, pus la zid de politologul Cătălin Avramescu: "Ce e cu omul acesta? Nu are nici un singur consilier de politică internă. Cu cine se sfătuiește pentru întâlnirea de mâine?"


Iohannis, pus la zid de politologul Cătălin Avramescu: "Ce e cu omul acesta? Nu are nici un singur consilier de politică internă. Cu cine se sfătuiește pentru întâlnirea de mâine?"

Fostul consilier prezidențial Cătălin Avramescu, profesor la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității București, a semnalat, într-o postare pe Facebook, că președintele Klaus Iohannis nu are niciun consilier pe politică internă, capacitatea acestuia de a purta luni, 11 octombrie, consultări cu partidele politice parlamentare în vederea încheierii crizei guvernamentale fiind astfel pusă la îndoială. (consultați AICI lista consilierilor prezidențiali)

"Ce este cu omul acesta? Mă refer la Klaus Iohannis. Mâine are consultări cu partidele. Și nu are nici un singur consilier de politică internă...

Cu cine se sfătuiește Klaus Iohannis pentru întâlnirea de mâine? Cu șoferul de la SPP? Cu fata de la Comunicare?

Mergeți la site-ul Administrației Prezidențiale. Veți vedea că actualul Președinte are 0 (zero) consilieri de politică internă. (Nu are nici unul de politică externă, dar asta e altă poveste).

Cu cine se sfătuiește, așadar? Presupunând că o face (înțeleg, din surse de la Cotroceni, că nu are acest obicei), atunci poate că  vrea o opinie de la Dudu Ionescu (departamentul Securității Naționale), un personaj reșapat din vremea PNȚCD. Sau de la d-ra Maftei, consilier de stat, absolventă de Drept la "Spiru Haret". Sau de la d-ra Nicolae-Ioana, consilier de stat, fostă reporteriță la "Realitatea românească" (habar nu am ce este asta).

Traian Băsescu avea o echipă. În jurul mesei, când erau pregătite asemenea întâlniri, erau câțiva profesori de științe politice, inclusiv decanul facultății de profil de la Universitatea din București, un sociolog și alți specialiști. Își făceau ei treaba de consilieri? Judecați singuri, eu poate sunt subiectiv. Este suficient să priviți, în secvențele video de atunci, figurile unora dintre participanții la consultări, pentru a înțelege ce i-a lovit.

Din păcate, planul lui K.I. a fost unul primitiv. Nu a dorit decât să fie altfel decât Traian Băsescu. A reușit. Cred că l-a și depășit într-o privință. Schiază mai bine", a scris Avramescu pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.