Burduja, vești bune din Parlament privind înființarea unor unități pentru arși și construcția Spitalului Regional de Urgență Iași. Ce alte investiții au primit undă verde din partea Comisiei de buget-finanțe a Camerei Deputaților


Burduja, vești bune din Parlament privind înființarea unor unități pentru arși și construcția Spitalului Regional de Urgență Iași. Ce alte investiții au primit undă verde din partea Comisiei de buget-finanțe a Camerei Deputaților

Chiar dacă România pare încremenită politic și nu numai din pricina crizei guvernamentale, deputatul PNL Sebastian Burduja a venit cu o serie de vești bune din Parlament privind construcția Spitalului Regional de Urgență Iași, respectiv înființarea mai multor unități pentru arși, modernizarea unor săli de operații și secții ATI, dar și modernizarea a 55 de unități de învățământ preuniversitar, din mediul rural și urban. Astfel, în pofida crizei politice, mai multe proiecte de lege ce vizează investiții au trecut miercuri de Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților. În acest sens, deputatul liberal a explicat, într-o postare de Facebook, în ce constau acestea:

"Miercuri, în Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților, am aprobat proiecte de lege importante pentru dezvoltarea României.  

Primul vizează aprobarea Contractului de finanţare semnat între România şi Banca Europeană de Investiţii, pentru construcția Spitalului Regional de Urgenţă Iași. Practic, BEI co-finanțează cu aproape 60% (250 milioane de euro) construcția spitalului, restul fiind acoperit de la bugetul de stat și fonduri nerambursabile. Este un proiect deblocat de PNL, imediat ce a preluat guvernarea, după ce a fost ținut ani de zile prin sertare unor guverne cu alte preocupări.  

Următorul ratifică acordul de împrumut dintre România și BIRD (Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare), în valoare de 250 de milioane de euro și dedicat sistemului sanitar - vor fi înființate unități pentru arși, modernizate săli de operații sau unități de terapie intensivă și multe altele. Un alt împrumut ratificat, tot cu BIRD, va finanța cu 100 de milioane de euro modernizarea a 55 de unități de învățământ preuniversitar, din mediul rural și urban.  

Este un semnal important faptul că, independent de tensiunile legate de coaliția de guvernare, în comisii toți colegii cu adevărat preocupați de binele României lasă deoparte orgoliile și interesele personale. Toate aceste proiecte sunt vitale. Crizele politice vin și trec, șansele României la dezvoltare nu se întorc de foarte multe ori", a scris Sebastian Burduja pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.