Oreste a răbufnit împotriva PNL: "Să elimine total apucăturile bolșevice! / Singura soluție era o coaliție alături de USR și UDMR!"


Oreste a răbufnit împotriva PNL: "Să elimine total apucăturile bolșevice! / Singura soluție era o coaliție alături de USR și UDMR!"

Jurnalistul Oreste Teodorescu a atras atenția că PNL s-a abătut enorm de la misiunea pentru care l-a învestit electoratul, prin vot, pentru a accede la guvernare. De asemenea, Oreste a precizat că este un susținător al valorilor liberale, iar în acest sens a anunțat că va mai vota PNL doar cu anumite condiții: "încetarea circului ieftin, rezolvarea crizei în interiorul coaliției și buna guvernare și eliminarea totală a apucăturilor bolșevice și a preluărilor ostile de putere. Revenirea la principii, limbaj și comportament elegant, european!".

"Am susținut, în ciuda unui ultra progresism pe care îl dezavuez la PLUS, că o bună guvernare pentru următorii patru ani ar trebui să excludă PSD, și prin urmare singura soluție era o coaliție alături de USR-PLUS și UDMR, ambele partide, alături de PNL făcând parte din grupuri parlamentare europene foarte puternice", a mai reliefat jurnalistul. 

"Analiză de risc: niște precizări necesare  

În 2019 PNL a fost varianta politică pe care am considerat-o potrivită pentru a implementa, într-o coaliție de dreapta, programele de reformă și dezvoltare ale României, după desantul brutal al echipei Dragnea, chitită să ne scoată cu orice preț de pe traseul pro-occidental și Nord-Atlantic. La europarlamentare, 27% dintre români au gândit la fel și liberalii au câștigat scrutinul!  

Buna administrație cu exemplele concludente de excelente absorbții de fonduri europene din localitățile cu administrație liberală m-au făcut să investesc din nou speranța în PNL și ca atare i-am susținut public și mediatic, asumat și transparent. 34,6 % dintre români au împărtășit același punct de vedere și liberalii au câștigat localele.  

Criza pandemică și măsurile drastice de combatere a ei au erodat puțin imaginea cabinetului liberal, mai ales că, după dărâmarea Guvernului Dăncilă, au fost singurii care și-au asumat tranziția până la alegerile generale. PNL a obținut 25 la sută, guvernând corect și eficient, măcar din punct de vedere al măsurilor medicale. Am crezut și atunci că avem toate premisele să schimbăm ceva în puțin mai bine.  

Am susținut, în ciuda unui ultra progresism pe care îl dezavuez la PLUS, că o bună guvernare pentru următorii patru ani ar trebui să excludă PSD, și prin urmare singura soluție era o coaliție alături de USR-PLUS și UDMR, ambele partide, alături de PNL făcând parte din grupuri parlamentare europene foarte puternice.  

Apoi a început, halucinant un război irațional atât în interiorul actului guvernamental, cât și între liberali, într-o campanie istovitoare și gălăgioasă care nu interesa pe nimeni la nivel național. Nu m-a interesat nici o clipă cine câștiga congresul, întrucât nu sunt membru de partid, ci doar simpatizant al gândirii politice și economice de esența liberală. Am sperat că având exemplul proastei guvernări pesediste, obsedată de interesele mărunte de control al Justiției, liberalii se vor pune temeinic pe treabă, obținând satisfacție pentru alegătorii care au stat un ani în stradă ca România să rămână Europeană! Din motive care, realmente îmi scapă (sau nu le găsesc nici o rațiune) nu s-a întâmplat așa!  

Astăzi, doar 21% dintre români ar mai vota cu PNL. Și eu încă mă mai număr printre ei, însă doar cu următoarele condiții: încetarea circului ieftin, rezolvarea crizei în interiorul coaliției și buna guvernare și eliminarea totală a apucăturilor bolșevice și a preluărilor ostile de putere. Revenirea la principii, limbaj și comportament elegant, european!  

Nu am nici un contract cu PNL, Orban, Cîțu, Bogdan sau Sighiartău, asta se poate verifica foarte ușor, nu am vreun interes particular sau de altă natura, (nu am relații financiare cu nici o instituție a statului român). Rămân consecvent susținerii liberalilor și am convingerea că PNL are încă oameni capabili și de bună credință care să iubească cu adevărat România.  

Până atunci, privesc și mă minunez! Și încă nu-mi explic cum se pot schimba peste noapte niște oameni frecventabili în niște ipocriți și niște buni creștini în clevetitori cu priviri de Iuda…", a scris Oreste pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.