Barna: "Este nevoie de un premier responsabil. Pe Bolojan l-am susține"


Barna: "Este nevoie de un premier responsabil. Pe Bolojan l-am susține"

Vicepreședintele USR Dan Barna a transmis miercuri, într-un interviu acordat Europa FM, că actuala criză guvernamentală s-ar încheia practic extrem de rapid în cazul în care PNL ar lua decizia de a-l propune pe Ilie Bolojan pentru funcția de premier, una dintre emblemele performanței în administrație în România, fost primar al orașului Oradea, actualmente președinte al Consiliului Județean Bihor. 

Dan Barna: În PNL există mai multe personalități care ar putea să îndeplinească cu brio (îndatoririle funcției de premier - n.red.). Mă refer la un premier de profilul domnului Ilie Bolojan. România are nevoie de un premier serios, de un om care înțelege că guvernarea statului nu e o chestiune de ping pong, nici de declarații flamboaiante sau de dat "wow", "bingo" și "hei" pe internet alături de diverse bucățele de filmulețe fanteziste. E nevoie de un premier serios și responsabil. Ilie Bolojan e un astfel de exemplu. Sunt convins că în rândurile celor din PNL sunt și alte profiluri similare, dar el e cu siguranță unul dintre cei pe care l-am susține în mod firesc, tocmai pentru că e un om care are o performanță în spate, pentru că de fapt aici e problema, căci în cazul domnului Cîțu dacă îi căutăm performanța din spate nu o prea găsim. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.