Iohannis amână consultările și dă startul negocierilor subterane. Cîțu a ieșit din joc. Urmează stabilirea viitorului premier: Ciucă/Bode vs Cioloș


Iohannis amână consultările și dă startul negocierilor subterane. Cîțu a ieșit din joc. Urmează stabilirea viitorului premier: Ciucă/Bode vs Cioloș

Booon, Iohannis a iesit pentru că trebuia să iasă, dar, ca de obicei, își asumă doar laurii victoriei, nu și gustul înfrângerii.

În același timp, parametrii nu se schimbă, matrixul rămâne: coaliția PNL-USR-UDMR. 

De ce? Pentru că așa se șoptește în cască, de la Bruxelles, pentrut PNRR, și pentru că așa s-a înțeles cu Macron via Elvetia.

Mesajul de final lansat de Iohannis, cu amânarea consultărilor oficiale pentru săptămâna viitoare, înseamnă startul negocierilor subterane pentru refacerea coaliției de guvernare. 

Totul e pe masă, funcții și bani, de la nivelul șefiei Camerelor până la funcțiile cele mai de jos. 

Obiectivul e Coaliția 2.0, iar discuția principală va fi pe funcția de premier: Ciucă/Bode vs Cioloș. 

Aici e vorba de asumarea unui risc, un glonț de argint, văzut în Parlament, la votul de ieri: partenerul iese de la guvernare și votează moțiunea de cenzură alături de opoziție. 

P.S. Mă bucur că există mesaje de suspendare și pericolul ar trebui luat în considerare la Cotroceni. Câștigătorul moral al zilei de ieri a fost AUR.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.