Facebook are de făcut față concomitent mai multor crize. Acuzațiile grave făcute în Congresul SUA de o angajată a companiei vin în același timp cu informațiile privind sustragerea datelor a 1,5 miliarde utilizatori și cu oprirea serviciilor platformei social media


  • ACP
  • Oct 5, 2021 21:28
  • 1780
Facebook are de făcut față concomitent mai multor crize. Acuzațiile grave făcute în Congresul SUA de o angajată a companiei vin în același timp cu informațiile privind sustragerea datelor a 1,5 miliarde utilizatori și cu oprirea serviciilor platformei social media

Săptămână aceasta va depune mărturie în fața Congresului american Frances Haugen, angajată a Facebook, care speră ca prin inițiativa sa să determine autoritățile americane să intervină pentru a reglementa mai sever activitățile companiei de social media.  

Marți, în timpul unei audieri a Comitetului Senatului SUA pentru Comerț, Știință și Transport, intitulată "Protejarea copiilor în mediul online: mărturie de la un denunțător al Facebook", Haugen a spus că este necesară acțiunea Congresului cu privire la practicile intenționat periculoase ale Facebook.  

"Directorii Facebook știu cum să își facă produsele mai sigure, dar își pun profiturile astronomice înaintea interesului oamenilor", a adăugat ea.  

"Facebook a arătat din nou că alege profitul mai mult decât siguranța", a mai spus ea.  

Frances Hagen a completat că Facebook a dezactivat prematur măsurile de protecție concepute pentru a contracara dezinformarea după ce Joe Biden l-a învins pe Donald Trump anul trecut, susținând că astfel compania a contribuit la ocuparea de pe 6 ianuarie a Capitoliului din Washington.  

Frances Haugen a lucrat la Google și Pinterest înainte de a se angaja la Facebook în 2019, unde a cerut să lucreze într-o zonă a companiei care luptă împotriva dezinformării, deoarece, spune ea, a pierdut un prieten foarte drag din cauza teoriilor conspirației răspândite online.  

Haugen a fost identificată duminică într-un interviu pentru emisiunea "60 de minute" a postului de televiziune american CBS drept acea angajată a Facebook care a depus plângeri anonime la instituțiile federale de aplicare a legii, în care a sesizat că cei care conduc compania știau că cercetările interne au arătat că platforma social media crește ura și dezinformarea.  

Dezvăluirile făcute de Frances Haugen se adaugă crizei majore produse de întreruperea de luni a Facebook, Instagram și WhatsApp din întreaga lume. Anterior, au apărut date conform cărora informațiile personale a peste 1,5 miliarde de utilizatori ai platformei au fost scoase la vânzare pe dark web. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.