Un cunoscut consultant politic dă verdictul: Dodon, cel mai bun exemplu de om politic IDIOT, o pildă de prostie și imbecilitate ce ar putea fi predată în școli


Un cunoscut consultant politic dă verdictul: Dodon, cel mai bun exemplu de om politic IDIOT, o pildă de prostie și imbecilitate ce ar putea fi predată în școli

Consultantul politic Cristian Hrițuc, bun cunoscător al realităților din R.Moldova, explică, pe Facebook, de ce românofobul, socialistul și rusofilul Igor Dodon reprezintă cel mai bun exemplu de om politic idiot, o pildă emblematică de prostie și de imbecilitate care ar putea fi predată la școală, ca studiu de caz. 

Podul.ro vă prezintă concluziile lui Cristian Hrițuc: 

”Uneori este aproape imposibil să faci analize în care să poți avea la final o predicție care să se adeveresacă. Atunci când nu iei în calcul gradul de prostie, de imbecilitate al actorului politic, s-ar putea să faci o analiză cu o predicție eronată. De multe ori, zici că actorul e inteligent, rațional și că nu poate face greșeli prostești. 

Dar, am văzut astfel de cazuri. Am văzut când PNL l-a pus pe Marian Munteanu candidat și după aceea l-a schimbat. Atunci PNL a schimbat 4 candidați la PMB.

Un alt caz în care prostia actorului a aruncat totul în aer s-a petrecut în Republica Moldova. Dodon și-a pus guvernul să demisioneze, a cedat puterea și a votat de două ori împotriva unei nominalizări și s-a ajuns la alegeri anticipate. PSRM a pierdut puterea și partidul Maiei Sandu a obținut majoritatea. 

Nici în ultima clipă, când era evident că dacă votează împotriva propunerii făcute de Maia Sandu, se ajunge la anticipate, Dodon nu a schimbat strategia și s-a dus fix în plasa întinsă de Sandu. A fost un comportament tipic de actor politic imbecil, care nu vrea să înțeleagă că a greșit, și în loc ca în ultimul moment să îndrepte ceva, a mers înainte și a pierdut tot. Mă rog, mai bine că s-a întâmplat așa cu Dodon, dar cred că el este cel mai bun exemplu de om politic idiot, care poate fie dat exemplu la școală, atunci când studenții vor să învețe cum se face o analiză politică și ce elemente mai trebuie să iei în calcul.

De multe ori, avem tendința să spunem strategia asta e ‹lucrată în laboratoare›, pentru că nu știm dedesubturile și pentru că actorii par misterioși, dar la final, s-ar putea să observăm că a fost de fapt doar acel actor politic nepredictibil, prostul”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.