Rareș Bogdan: "Vom fi la guvernare în orice formulă! Copiii răsfățați de la USRPLUS, în frunte cu Cioloș, ar trebui să-și revină și să înțeleagă că România nu e un loc de joacă"


Rareș Bogdan: "Vom fi la guvernare în orice formulă! Copiii răsfățați de la USRPLUS, în frunte cu Cioloș, ar trebui să-și revină și să înțeleagă că România nu e un loc de joacă"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan le-a transmis marți, într-o emisiune la B1TV, celor din USRPLUS, că, în pofida moțiunii de cenzură contra Guvernului Cîțu, ce urmează a fi votată pe 5 octombrie, liberalii vor rămâne la guvernare până în 2024 "în orice formulă".

Rareș Bogdan: Am fost pur și simplu șocat de atitudinea celor din USRPLUS, care au afirmat că votează absolut orice moțiune. Asta ne arată extrem de clar că cei din USRPLUS nu au de fapt dorința reală de a guverna această țară, de a se implica în stăvilirea pandemiei, de a rezolva problemele economice, cele legate de creșterea prețurilor, de a implementa PNRR. Ca să vorbesc în termenii atât de dragi liderilor USRPLUS, ei au preferat să facă o spirală cu AUR și PSD pentru a încerca dărâmarea Guvernului Cîțu. Noi vă putem asigura că în următorii 3 ani de zile vom fi la guvernare în orice formulă, chiar și minoritară. Vom negocia fiecare OUG, fiecare lege, pentru că sunt convins că orice parlamentar de bună credință aflat în serviciul cetățeanului nu-și va permite să voteze împotriva interesului public. Dacă cei din USRPLUS nu înțeleg că trebuie să se întoarcă la masa serioasă a tratativelor politice, a interesului național și vor continua să se comporte ca niște copii răsfățați, nu e nicio problemă, atunci să rămână în Opoziție, să rămână într-o revoluție continuă pe model Che Guevara, iar noi vom continua fără nicio emoție să guvernăm România, bazându-ne pe fiecare om responsabil din Parlament. 

În mod normal introducerea unei moțiuni de cenzură într-o situație în care e România astăzi mi se pare un act de incontinență politică. Eu mă așteptam, mai ales după semnarea PNRR, la responsabilitate. Însă, vedem în continuare că cei din USRPLUS continuă aceeași retorică agresivă la adresa premierului nostru. 

Suntem obligați de ceea ce se întâmplă la nivelul României să ținem un Guvern minoritar. Nu vom părăsi corabia, nu vom abandona România. Dar noi în continuare considerăm că copiii răsfățați de la USRPLUS, în frunte cu Dacian Cioloș, ar trebui să-și revină și să înțeleagă că România nu e un loc de joacă, ci e o țară foarte importantă care trebuie administrată și care are avantaje și care de asemenea are niște condiționalități speciale și un avantaj uriaș în relația cu UE. Dacă domniile lor vor să se poarte ca și cum sunt într-o revoluție continuă și nu vor să vină la putere și doresc permanent să stea pe internet și să critice, atunci îmi pare rău, vom găsi soluții alternative. 

De asemenea, Rareș Bogdan a precizat că în cazul în care PNL ar renunța la Florin Cîțu pentru funcția de premier, așa cum solicită cei din USRPLUS, aceștia ar continua să emită condiționalități inacceptabile pentru liberali. 

Rareș Bogdan: După modelul din decembrie când ne-au impus un alt premier, cei din USRPLUS continuă aceeași epopee încercând acum să ne impună renunțarea la un premier existent pentru o chestiune iluzorie. În cazul în care am face un astfel de demers (de a-l schimba pe Florin Cîțu din funcția de premier - n.red.), vă asigur că la 3 zile sau la 3 săptămâni de la această chestiune domnii de la USR ar veni și ar spune: "Fără Rareș Bogdan în Guvern, fără Nicolae Ciucă în Guvern, fără Bogdan Aurescu în Guvern, nu ne convine Lucian Bode și vrem să-l ducem la Ministerul Sportului". Dânșii ne șantajează acum legat de Florin Cîțu. Florin Cîțu a fost ales președinte al PNL după o campanie epuizantă, e un specialist real în relații economice internaționale, finanțe, macroeconomie, în politici economice și investiționale. De ce să-l schimbăm pe Florin Cîțu? Mâine dacă renunțăm la Florin Cîțu, acești oameni vor spune așa: "Nouă nu ne place Emil Boc. Nu vrem să vină la negocieri. Rareș Bogdan are vocea prea puternică și se ia de noi". 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.