Ioana Constantin: "Domnule Cioloș? Domnule Ghinea? N-avem în PNRR niciun proiect de anvergură pe agricultură"


Ioana Constantin: "Domnule Cioloș? Domnule Ghinea? N-avem în PNRR niciun proiect de anvergură pe agricultură"

Fostul secretar adjunct al PMP, Ioana Constantin, și-a manifestat nemulțumirea în legătură cu faptul că în Planul Național de Redresare și Reziliență, aprobat luni, 27 septembrie, de Comisia Europeană, nu există niciun proiect de anvergură în domeniul agriculturii. În acest context, Ioana Constantin i-a luat în vizor pe liderul Renew Europe, Dacian Cioloș, fost comisar european pe Agricultură, respectiv pe fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, cei doi fiind printre politicienii care trebuie să explice "de ce suntem mereu incapabili să apărăm interesele producătorilor români și să negociem corect pentru România și pentru agricultura românească". Nu în cele din urmă, reprezentanta PMP a trecut în revistă 3 probleme majore ale agriculturii în România. 

"Când se termină aplauzele pentru PNRR, poate răspunde cineva cum de agricultura a fost lăsată pe afară; n-avem în PNRR niciun proiect de anvergură pe agricultură.  

Irigațiile au fost scoase din PNRR pentru că  

(1) n-am fost în stare și nici n-am vrut să negociem; (2) n-am fost în stare să punem la dispoziția Comisiei dovezile solicitate, ne-o spune direct Comisia. Unii analiști spun și că electoral nu avea același impact proiectul pe agricultură cum au alte domenii. Cinism și lașitate.  

Demisia de azi a ministrului Oros pune cu onestitate pe masă 3 probleme ale agriculturii:

1. Scoaterea din PNRR a proiectului care se referea la irigații și sistemul antigrindină;

2. Subfinanțarea;

3. Mafia care calcă în picioare producătorii autohtoni. Desigur, aici vorbim mai ales despre complicitatea autorităților și zonei politice.  

Și, totuși, vine cineva în fața producătorilor români să le explice de ce suntem mereu incapabili să le apărăm interesele și să negociem corect pentru România și pentru agricultura românească?!

Domnule Cioloș? Domnule Ghinea?", a scris Ioana Constantin pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.