Congresul USRPLUS. Fost consilier prezidențial: "Nu cred că Cioloș mai poate pierde turul 2". Motivele


Congresul USRPLUS. Fost consilier prezidențial: "Nu cred că Cioloș mai poate pierde turul 2". Motivele

Liderul Renew Europe, Dacian Cioloș, a câștigat primul tur al alegerilor pentru președinția USRPLUS cu 46% din voturi, Dan Barna clasându-se pe a doua poziție cu un scor de 43,9%, iar Irineu Darău pe locul 3 cu 10% din voturi. 

În acest context, fostul consilier prezidențial, Cristian Hrițuc, a explicat că cel mai probabil Dacian Cioloș va câștiga și turul 2 al alegerilor interne, datorită faptului că a fost mai hotărât decât Dan Barna "să joace dur cu PNL", dar inclusiv ținând cont că echipa candidatului clasat pe locul 3, Irineu Darău, s-a poziționat vehement împotriva lui Dan Barna. Conform g4media, Darău a declarat joi, la Digi 24, după aflarea rezultatelor din primul tur, că nu vede un viitor pentru USRPLUS "cu Dan Barna la șefia partidului și candidat la prezidențiale". Pe de altă parte, acesta a revenit cu un comunicat prin care a pretins că va rămâne neutru în privința bătăliei din turul 2, spunând că niciunul dintre candidaţi nu are susţinerea lui.

"Cioloș a câștigat primul tur. Cred că n-are cum să piardă turul 2, mai ales că oamenii care l-au votat pe Darău sunt gruparea cea mai vocală și cea mai nemulțumită de Barna.

Probabil, criza guvernamentală l-a afectat pe Barna. La începutul crizei, Cioloș a părut mai decis să rupă pisica, să joace dur cu PNL și probabil, pe starea de nemulțumire a câștigat câteva puncte. Demiterea lui Stelian Ion, comportamentul PNL față de Usr, au validat discursul taberei dure din Usr, care nu crede în colaborarea cu liberalii.

Cu Cioloș în frunte, (dar și cu oamenii din spatele lui) este aproape sigur că nu mai există șanse pentru o împăcare și o refacere a alianței, mai ales dacă arogantul ala de Cîțu o va ține tot asa", a scris analistul politic Cristian Hrițuc pe Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.