Demiterea șefului GNM. Claudia Benchescu: "Nu am văzut la USR PLUS aceeași nervozitate când au solicitat schimbarea din funcție a prefectului Traian Berbeceanu"


Demiterea șefului GNM. Claudia Benchescu: "Nu am văzut la USR PLUS aceeași nervozitate când au solicitat schimbarea din funcție a prefectului Traian Berbeceanu"

Deputata PNL Claudia Benchescu le-a transmis celor din USRPLUS că ar fi trebuit să fie nemulțumiți precum în cazul demiterii șefului Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, inclusiv atunci când a fost demis Traian Berbeceanu din funcția de prefect al Capitalei, la solicitarea lor. 

"Observ foarte multă agitație a colegilor USR-Plus pe tema eliberării din funcție a colegului Berceanu, în urma părăsirii de către aceștia a coaliției de guvernare (chiar în aplauze).

Nu am văzut aceeași nervozitate când au solicitat schimbarea din funcție a prefectului Traian Berbeceanu, că cerură funcția la partid, când eram totuși parteneri.

Oamenii răi ar spune dublă măsură. Noroc că eu nu sunt om rău", a scris Claudia Benchescu pe Facebook. 

Copreședintele USRPLUS, Dacian Cioloș, declara în data de 14 februarie 2021 că sunt foarte multe aspecte de luat în calcul privind funcția de prefect al Capitalei, inclusiv faptul că Berbeceanu este membru PNL, ceea ce reprezintă o problemă, dată fiind împărțirea posturilor dintre peneliști și useriști de la momentul respectiv. 

"Sunt mai multe elemente care trebuie discutate acolo. Acum am aflat, zilele astea am aflat, că Traian Berbeceanu e membru PNL, da, e o problemă, dar asta nu înseamnă că are mai puține calități. PNL nu a luat Prefectura București, că putea să o ia", spunea liderul USRPLUS. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.