DOCUMENT Cîțu, pe culmile pesedismului: Fondul de rezervă al Guvernului, folosit în cursa internă din PNL


DOCUMENT Cîțu, pe culmile pesedismului: Fondul de rezervă al Guvernului, folosit în cursa internă din PNL

Jurnalista Oana Stănciulescu a publicat pe Facebook un document al Ministerului Dezvoltării din data de 20 septembrie care relevă faptul că premierul Florin Cîțu, pentru a-și maximiza șansele la Congresul PNL de sâmbătă, apelează la Fondul de rezervă al Guvernului cu scopul de a furniza și mai mulți bani de la buget către aleșii locali. Florin Cîțu le-a cerut aleșilor locali ca până în data de 27 septembrie să transmită "solicitările privind alocarea sumelor necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pe anul 2021 pentru finanțarea cheltuielilor autorităților administrației publice locale".

"L-am auzit mai devreme pe Ionuț Moșteanu spunând că Florin Cîțu le-a cerut primarilor să trimită până pe 27 septembrie, deci cu ocazia Congresului PNL, solicitările pentru banii pe care îi vor din FONDUL de REZERVĂ al Guvernului. Nu am crezut pentru că mi s-a părut ca e prea pe față. Dar uite că a apărut și dovada. Cum am criticat astfel de practici pe vremea PSD, rămân consecventă. În plus, nu înțeleg cum vrea să câștige șefia PNL cu astfel de practici. Pare că Florin Cîțu a greșit partidul, altfel nu-mi explic ce se întâmplă", a scris Oana Stănciulescu într-o postare. 

Vedeți documentul: 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.