Șueta Măcelarilor! În timp ce omoară copii, cot la cot, în Siria, Putin și Bashar al-Assad s-au felicitat reciproc, la Moscova...


Șueta Măcelarilor! În timp ce omoară copii, cot la cot, în Siria, Putin și Bashar al-Assad s-au felicitat reciproc, la Moscova...

Cu patru zile înainte de începerea alegerilor parlamentare din Rusia, preșdintele Vladimir Putin l-a invitat la Moscova pe expertul în fraudarea alegerilor și în folosirea gazelor otrăvitoare împotriva propriului popor, Bashar al-Assad, pentru a discuta împreună despre „situația politică și lupta împotriva terorismului”. Înainte, însă, de a se consilia reciproc în legătură cu tehnicile manipulative, propagandistice și teroriste, Putin a ținut să îl felicite în mod festiv pe sângerosul dictator sirian pentru reconfirmarea sa prezidențială din luna mai, cu 95,1% din voturile exprimate. O realegere, de altfel, descalificată și nerecunoscută de Organizația Națiunilor Unite ca liberă sau echitabilă.

Marota lui Putin: ”Nu suntem armată criminală de ocupație, suntem eliberatori!”

”Declarația de dragoste” pe care Putin i-a făcut-o lui Assad, spune totul despre apropierea dintre cei doi parteneri întru măcelărirea poporului sirian și despre imaginea deformată pe care încearcă să o impună la nivelul opiniei publice. ”Oamenii au încredere în dumneavostră și, în ciuda tuturor dificultăților și a tragediei din ultimii ani, încă mai asociază cu domnia voastră procesul de recuperare și revenirea la viața normală”, a fost salutul lui Putin, rezultat al unei viziuni complet detașate de cea a restului lumii și, de ce nu?, extrem de interesate față de ce se întâmplă în prezent în Siria.

De altfel, Putin a tratat cu aceeași oglindă deformată și masacrele care l-au avut ca autor pe Bashar al-Assad dar și campaniile ruso – siriene comune de exterminare din trecut, soldate cu zeci de mii de morți și milioane de strămutați, îmbrăcându-le în haina unor demersuri frățești de eliberare. „Eforturile noastre comune au eliberat cea mai mare parte a Republicii Arabe Siriene. Teroriștii au suferit daune foarte grave și considerabile, iar guvernul sirian sub conducerea dumneavoastră controlează 90% din teritoriu", a cuvântat Putin, propagandistic și mistificator, minciuna sa încercând să discrediteze faptul că, în Siria actuală, în ciuda eportului sângeros al Rusiei, regimul lui Assad nu controlează 90% din teritoriu, ci maxim 65%, 25% din suprafața Siriei fiind controlată de milițiile kurde și americani și 10% fiind ocupată de rebelii sirieni și armata turcă.

Moarte la foc automat în Siria: avioanele rusești au bombardat un spital și o tabără de refugiați 

Cunoscut pentru felul său perfid de a rescrie realități și istorii conform interesului, Putin a încercat și un croșeu cu mantă către așa numitele ”armate străine”, pe care le-a acuzat că ”sunt încă prezente în anumite teritorii ale țării fără a exista o rezoluție a Organizației Națiunilor Unite care să permită acest lucri, ceea ce este în mod clar contrar dreptului internațional”. Ce a ignorat șeful cu dezinformarea de la Kremlin, în momentul în care și-a dorit să îi ”atingă” cu discursul său pe turci și pe americani? Tocmai faptul că, în realitate, nu există nicio rezoluție a ONU care să legitimeze atât prezența a mii de soldați ruși pe teritoriul Siriei cât și sprijinul lor masiv și activ pentru măcelul sistemiatic declanșat de Assad.

Mai mult decât, în timp ce ”camarazii măcelari” se gratulează reciproc la Moscova, în Siria moartea continuă să fie semănată de forțele militare ruso – siriene. Fix în urmă cu o săptămână, în mai multe valuri de atacuri aeriene și bombardiere ruso-siriene asupra regiunii siriene Idlib, cel puțin 25 de persoane au fost ucise și rănite în ziua de marți, 7 septembrie, multe dintre victime fiind femei și copii. Atacurile din regiunea controlată de facto de armata turcă au început marți dimineață, avioanele de luptă rusești (foto) atacând o tabără de refugiați lângă orașul Maarat Misrin, la aproximativ 25 de kilometri de granița cu Turcia, la primele ore ale dimineții. 

Bombardamentele ruse au distrus un adăpost permanent pentru refugiați și două corturi pentru triaj situate în apropiere. Mai mulți copii au fost îngropați sub dărâmături în timpul atacului, unii fiind grav răniți. Un bilanț și mai tragic al atacului avioanelor ruse a putut fi evitat doar prin intervenția promptă a formațiunii de apărarea civilă a opoziției regimului Assad - Putin, „Căștile Albe”.

Seara și în ziua următoare au avut loc noi atacuri aeriene, proiectilele fiind lansate asupra orașului Idlib, acolo unde încă se află peste 500.000 de persoane. Potrivit martorilor oculari, mai multe proiectile de precizie, ghidate prin laser, au lovit partea de sud a orașului.

Raed Al Saleh, șeful Căștilor Albe Siriene, a confirmat și atacul asupra spitalului regional, postând pe Twitter mai multe fotografii care arată saloanele și cemerele de tratament distruse de bombe, și însoțindu-le cu un mesaj lipsit de echivoc: „Regimul Assad și Rusia au distrus instituția medicală din Marayan în această dimineață. A fost ultimul spital disponibil și funcțional pentru mai mult de 50.000 de oameni din zonă. Autorii acestei infracțiuni vor fi trași la răspundere? "


 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.