Cazul Morari-Platon. Deputatul PAS Lilian Carp: E o mare problemă de securitate națională! R.Moldova e un poligon de experimente al serviciilor secrete rusești. ”Lupta cu corupția a stat la braț cu corupția”


Cazul Morari-Platon. Deputatul PAS Lilian Carp: E o mare problemă de securitate națională! R.Moldova e un poligon de experimente al serviciilor secrete rusești. ”Lupta cu corupția a stat la braț cu corupția”

În sfârșit: la o săptămână după explodarea cazului Natalia Morari-Veaceslav Platon, iată că apare un prim punct de vedere articulat, lucid și tranșant din interiorul PAS.

E vorba despre deputatul Lilian Carp, președinte al Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică din Parlamentul R.Moldova, care confirmă, într-un interviu acordat pentru ziarulnational.md, ceea ce Podul.ro a susținut încă din prima clipă a acestui scandal: cazul Morari-Platon NU este un sexgate, un subiect de cancan, ci este o gigantică problemă de securitate națională, fapt pentru care noua putere de la Chișinău trebuie să ia măsurile legislative necesare pentru a securiza spațiul informațional al R.Moldova. 

La fel ca Podul.ro, Lilian Carp o acuză pe Natalia Morari că încearcă să intimideze SIS, regizând o adevărată mascaradă în spațiul public. 

În acest sens, avertizăm că agenta FSB Natașa Morari încearcă să deturneze atenția opiniei publice, laolaltă cu o serie de complici, de la adevăratul subiect al acestor zilei: modul prin care Rusia și infractorii ei controlează televiziuni legendate drept ”proeuropene”, ”anticorupție” și ”proromânești”, în timp ce rostogolesc public cel mai fetid moldovenism, în special pe cel al așa-zisei națiuni civice moldovenești, cea din urmă resemnificare a moldovenismului stalinist, legitimând și spălând interlopii Kremlinului. Reamintim un aspect absolut indubitabil: expert al devalizărilor bancare în fostul spațiu sovietic, infractorul internațional Veaceslav Platon reprezintă un pericol de ansamblu pentru întreaga securitate a R.Moldova

”În acest caz de luptă cu corupția a ieșit că s-a stat la braț cu corupția”, punctează Lilian Carp, care amintește rolul pe care l-a jucat Natașa Morari în aprilie 2009, când a fost împinsă în față pentru a juca pe o partitură românofobă prin excelență. 

De asemenea, deputatul PAS confirmă ceea ce Podul.ro avertizează de ani de zile, și cu atât mai mult în contextul cazului Morari-Platon: R.Moldova este un poligon de experiențe pentru serviciile secrete rusești, așa-zisa presă jucând un rol esențial în multe dintre aceste misiuni subversive ale FSB și GRU – mai multe detalii AICI.   

”R.Moldova este un poligon în care se fac diferite experimente, când printr-un portal-fantomă se aruncă o minciună, apoi ferma de trolli o multiplică, apoi apare la holdingurile affiliate Partidului Socialiștilor și, astfel, o minciună se transformă în adevăr. Proiectul va prevedea pedepse pentru inițiatorii unor astfel ferme de trolli”, punctează Lilian Carp. 

Reamintim că și Veaceslav Platon are de ani de zile ferme de trolli, una dintre acestea, cea din Malina Mică, fiind destructurată de SIS – mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.