Superman vs Beatman


Superman vs Beatman

Ultimul an a adus o cantitate enormă de distracție în politica românească. Pe banii noștri, ai contribuabililor, ca la orice circ care se respectă, numai ca noi plătim abonamentele lunar și cu forța, prin cei cărora le spunem ANAFura mamii lor de hoți. 

Circul, mai mult sau mai puțin gratuit, depinzând de poziția socială a fiecăruia, e oferit de cele 2 personaje de poveste, Superman Mâțu și Beatman Lautaru', adică Cîțu cel flocos și chel și Orban cel răsuflat și buhăit, care acum se bat cu morile de vânt de prin organizațiile județene de partid și de stat pentru șaua Rosinantei de la Palatul Victoria și pentru mâna Dulcineii din sediul de pe Modrogan.

Personajele par rupte din poveștile lui Anton Pan cu Nastratin Hodgea dar au un mare cusur atunci când le comparăm cu vestitul hodja: poveștile lui Nastratin aveau un cost și o morală pe când cele cu Superman și Beatman au doar costuri. Costuri pe care, în final, le decontăm tot noi, cei mai săraci dintre mesenii așezați la stânga și la dreapta hainei lui Hodjea. 

Superman cel atotputernic care a suflat atât de tare în ”trăgaci”, încât salariul minim s-a crezut leu și s-a grăbit să-și umfle coama, a uitat să închidă laturile ”V”-ului revenirii economice așa că a făcut-o pentru el inflația, iar leul e acum și fără coamă si fara coadă. 

Beatman Lăutaru' a uitat, în ultimele 9-10 luni, că, sub mâna lui fermă, economia s-a dus în jos cu vreo 20% și a început să urce taman când biv-vel-spătar a început să se trezească și să-i tremure mâna, așa că revenirea cea în ,,Ve" arăta cam ca un foarfece pentru zarzavaturi, de unde și superba coamă a leului păstorit de el și de urmașul lui vrednic, vel spătar Cazzoo. 

Rămâne de văzut ce și cât vor deconta românii conduși de cei doi mari dregători la finalul turnirului și câte lănci se vor rupe în capetele rumânilor folosiți pe post de ținte de antrenament în vederea bătăliei finale, dar gratuit nu vor scăpa cu siguranță. Și mai rămâne de văzut cât de repede va crește coama leului și i se va îngroșa din nou glasul de Cuie Mâțu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.