Un deputat PNL șterge pe jos cu premierul Cîțu: E direct vinovat pentru generarea crizei guvernamentale. Ia decizii la comandă și aduce mari prejudicii PNL


Un deputat PNL șterge pe jos cu premierul Cîțu: E direct vinovat pentru generarea crizei guvernamentale. Ia decizii la comandă și aduce mari prejudicii PNL

Premierul Florin Cîțu este direct responsabil pentru generarea actualei crize guvernamentale, acuză deputatul PNL Daniel Gheorghe, pe Facebook, care-i amintește acestuia că Ludovic Orban este liderul coaliției și președintele PNL, premierul nefăcând nimic altceva decât să cauzeze scandal și mari probleme de imagine partidului. 

De asemenea, Daniel Gheorghe îl critică dur pe Cîțu pentru deciziile dubioase pe care acesta s-a obișnuit să le ia la comandă, fie că e vorba despre demiterea unor demnitari ai guvernului, fie că a fost vorba despre mazilirea domnului Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR), pe care același Cîțu l-a demis și l-a insultat mizerabil, deși n-ar fi demn nici să-i șteargă pantofii.  

Vă prezentă, acuzațiile deputatului liberal Daniel Gheorghe: 

”Pe lângă incapacitatea USR-PLUS de a arăta maturitate politică trebuie asumat deschis și faptul că în egală măsură premierul Florin Cîțu, cel preferat tocmai de USR-PLUS la constituirea noului executiv, poartă răspunderea actualei crize politice din România. 

Pentru a demite un ministru din Guvernul României, indiferent de numele lui ori de apartenența lui politică, deci nu un angajat de la propria firmă, se impun obligatoriu consultări in coaliția guvernamentală, discuții față în față între primul ministru și ministrul de resort și de asemenea dezbaterea serioasă a acestui punct de risc politic major în cadrul partidelor de coaliție. 

Iar ceea ce uită Florin Cîțu este faptul că liderul coaliției este președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban. 

Ludovic Orban a fost pus în fața faptului împlinit, la fel precum am fost puși toți cei din Partidul Național Liberal în fața unei situații care pe scurt ar suna astfel: "na criza de aici!" 

Domnul Florin Cîțu este primul ministru al României, nu primul ministru al unui partid ori al unei coaliții de partide si atât, iar orice decizie majoră pe care o ia vine cu nota de plată de rigoare pe care o decontează Românul: scumpiri, inflație, instabilitatea cursului valutar, scăderea puterii de cumpărare, nesiguranță socială și impredictibilitatea generala a zilei de mâine care duce la precaritate și la vulnerabilizarea cetățeanului. Iar România este acum în fața a două crize majore: explozia prețurilor la energie și nu doar la energie și riscurile uriașe pentru sănătatea și viața oamenilor care rezulta din valul al patru al pandemiei, val care afectează sever si România! 

Obiceiul demiterilor fulger de la ora 10 noaptea nu este unul nou la dl. Cîțu, mulți colegi din PNL au trecut prin această experiență complet nespecifica tradiției PNL și care ne arată o inadecvare totală pentru ceea ce înseamnă politica, nu mai spun de politica liberală unde cultura dialogului și eliminarea arbitrariului din actul de guvernare și din activitatea administrației publică reprezintă parte din valorile doctrinare asumate public. 

Nu voi uita niciodată de clipa în care am aflat decizia intempestivă a premierului Florin Cîțu de destituire din funcția guvernamentală a unui mare erou al României, o personalitate care și-a riscat viața ridicându-se în anii '50 împotriva regimului comunist și al satrapilor sovietici veniți de la Moscova: Octav Bjoza, președintele AFDPR. 

De dl. Octav Bjoza, o personalitate de probitate o morală ireproșabilă și un stâlp al demnității naționale, nu avusese curajul a se atinge nimeni, nici Băsescu și nici Dragnea, ca să dăm doar două nume așa ca exemplu.

Sper ca Dumnezeu să-i dea dl. Octav Bjoza, încercat din greu în acest an, multă sănătate și putere de refacere precum sper să învățăm din nou că omenia, respectul și dialogul civilizat trebuie să rămână sacre în politica românească! 

Sunt liberal-conservator și nu cred în soluțiile care rezultă din crize, nu cred în scandal politic fără încetare și fără orizont și de asemenea nu pot crede în persoane care se pretind a fi infailibile, Mesia este Unul singur, restul sunt oameni care suferă de un simptom specific radicalismului ideologic și care se numește "mesianism"!

Fără instituții solide, cu rădăcini adânci în solul românesc precum cele întemeiate de Partidul Național Liberal în lunga sa istorie și sub oblăduirea guvernărilor patriotice ale unora precum Brătienii, fără o clădire strategică a planului de guvernare pe termen lung și fără păstrarea ordinii morale în actul politic nu pot vedea niciun fel de soluție, ci din contră!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.