Inna Vîrtosu acuză valul de ipocrizie din media și politică: ”Jumate din mapamond știa că Natașa e agent FSB și poate fi ușor calificată ca prostituată de lux”. Ce se întâmplă, de fapt, în spatele acestei telenovele murdare. Mizele ascunse ale Rusiei


Inna Vîrtosu acuză valul de ipocrizie din media și politică: ”Jumate din mapamond știa că Natașa e agent FSB și poate fi ușor calificată ca prostituată de lux”. Ce se întâmplă, de fapt, în spatele acestei telenovele murdare. Mizele ascunse ale Rusiei

Una dintre cele mai cunoscute și lucide voci ale Diasporei basarabene – am numit-o pe Inna Vîrtosu, juristă plecată peste hotare din 2010 – se declară indignată, pe Facebook, de modul profund ipocrit și caraghios în care multe nume grele din politică, presă și din așa-zisa societate civilă de dincolo de Prut își dau acum ochii peste cap și se prefac surprinse de cel mai mare scandal al zilei. 

Asta în condițiile în care, punctează Inna Vîrtosu: Jumate din mapamond știa că Natașa e agent FSB și poate fi ușor calificată ca prostituată de lux, deoarece în lista ei de amanți figurează așa nume ca Tcaciuk, Baghirov, Corneluș de la PD, Kiriușa Lucinschi și adoratul vostru Platon. Pe mine sincer, deloc nu mă interesează cu cine se freacă tipa asta, dar faptul că ea a venit în Moldova cu o anumită misiune, pe o legendă destul de copilărească, ticluită pentru miorițe, mă irită la maximum”. 

De asemenea, Inna Vîrtosu atrage atenția că subiectul nu este nici pe departe unul despre sex, cancan sau ”imixtiune” în viața unei ”jurnaliste”, nimic mai fals. Problema este una deosebit de serioasă și ține de securitatea națională: modul prin care Rusia intervine activ în politica internă și externă a R.Moldova, făcând agenda publică și legendându-și infractorii cu ajutorul televiziunilor de casă unde activează rețele FSB.

Vîrtosu avertizează și că, dincolo de efortul de a salva ce mai poate fi salvat din agentura rusească de la TV8, dramoleta din jurul Natașei Morari are și rolul de a arunca perdele de fum peste răfuielile sterile cu rusofilul Stoianoglo, încă de neclintit din funcția de procuror general al R.Moldova. E foarte posibil ca mizele să nu fie doar acestea.  

Podul.ro vă prezintă acuzațiile Innei Vîrtosu: 

”De 3 zile nu mai contenesc discuțiile despre Natașa. Pe bune îi urmăresc pe toți și nu pot să nu râd. De fapt, e un fel de râs trist, pentru că înțeleg că putreziciunea atât a elitei, cât și societății moldovenești e mult mai mare decât am crezut.

În primul rând, râd de ipocriții de clasă înaltă – ăștia care se prefac șocați și tare dezamăgiți, jucând un fel de teatru de prost gust. Și categoria asta în mare parte sunt din tagma jurnaliștilor și influencerilor. Hai, lăsați-o baltă cu șocul și ipocrizia voastră. Jumate din mapamond știa că Natașa e agent FSB și poate fi ușor calificată ca prostituată de lux, deoarece în lista ei de amanți figurează așa nume ca Tcaciuk, Baghirov, Corneluș de la PD, Kiriușa Lucinschi și adoratul vostru Platon. Pe mine sincer, deloc nu mă interesează cu cine se freacă tipa asta, dar faptul că ea a venit în Moldova cu o anumită misiune, pe o legendă destul de copilărească, ticluită pentru miorițe, mă irită la maximum. 

Natașa a devenit idolul moldovenilor și povestea ei a devenit un etalon pentru fetițele proaste care visau la o carieră de succes ca a Natașcăi. De la TV7 și ulterior TV8, televiziune cadonată de amantul Luchinschi, Natașa luptă pentru statalism, iar misiunea ei principală era, împreună cu alți agenți, inclusiv de influență, alde Kulminschi, Boțan, Gligor, Tulbure și alții și să distrugă sistematic românismul. Zilnic prin talk-show-uri băieții implantau în creierașele destul de firave a moldovenilor statalismul, învelit în staniol de o viitoare și presupusă integrare europeană. Menționez, nu atât unionismul, cât românismul. Ceea ce în opinia mea e mult mai grav.

Hai, bre, de parcă nu ați știut de unde bate vântul și o faceți pe sfinții. Dacă mă uit la televiziunea aia (TV8 – n. red.), tot ce au făcut au adunat acolo tanti cu reputație chestionabilă, iar în ultimii ani invitau fel de fel de penali cărora le spălau imaginea și fel de fel de mediocrități.

Ăștia care se declară dezamăgiți și trădați, sunt cei mai amuzanți în prostia lor. Dar prin ce v-a trădat Natașa? Ea și-a făcut misiunea. Ea oare e vinovată că voi vă creați idoli falși. Nicidecum nu. De fapt, este o vorba: ‹Spune cine e idolul tău și o să îți spun cine ești tu›. 

Am mai văzut și de ăștia cu drepturile copilului. Omg, ăștia au uitat un lucru. Da oare Natașa și Platoșa au avut nevoie de drepturile altor copii din Moldova? Platoșa, când a furat miliarde de la gura miilor de copii și Natașa, când arunca prin mașina aia propagandistă, TV8, atâtea inepții, a avut nevoie de copiii voștri? Așa întrebări poate să ridice doar cei de teapa lor și nicidecum un om normal.

Alta cu lacrimi în ochi, care din câte știu nu este agent, dar tot e o tipă care iubește să sară prin paturi, se roagă să nu îi atacăm postul de televiziune, argumentând că televiziunea nu e doar un singur om. Ok, înțeleg, dar poate voi cumva între voi vă înțelegeți? Tu, Mariana, zici că nu e un singur om, iar Natașa ba se duce, ba se exprimă cu ‹noi› a doua zi. 

Uhodi, Natașa, că sincer ne-am săturat să tot o faci pe luptătoarea cu sistemul și corupția. Tu înțelegi, puișor, pe mine nu mă interesează cu cine faci tu copii, dar mă interesează că tu tot timpul ăsta, sub zalele tale de luptătoare cu corupția și criminalitatea, spălai iobarii tăi în studiouri și prosteai lumea! Iata ce m-a deranjat întodeauna și mă gândeam când o să se trezească turma? 

Dragostea e oarbă, să admitem că te-ai îndrăgostit, atunci trebuia din cauza unor conflicte de interese să dispari și să îți crești copilul. O zic și eu ironic, deoarece alde o fac din meserie. 

Mai mult ca atât, în televiziunea asta s-au pompat bani serios și totodată spălat de la diferite ONG-uri. Toți binefăcătorii ăștia logic că urmăreau alte interese decât binele moldovanului. Fiți siguri de asta.

Dincolo de toată pornografia asta mediatică și totodată sado-masochismul moldovenilor, că oricum sa vede sadismul celor care nu se limitează la o postare, și masochismul celor care își fac idoli falși, avem alte întrebări care mă deranjează:

1. De ce s-a tăcut până acum, dat fiind faptul că SIS știa al cui e plodul Natașei? De fapt, multă lume știa, inclusiv eu.

2. Cui îi servește acest măcel?

3. Și dacă nu cumva această telenovelă de prost gust are menirea de a acoperi altă porcărie?

4. De ce PAS-ul, că intuiesc că anume PAS-ul, și-a sacrificat pionul acum? Natașa a zis că SIS-ul o șantajează, iar noi știm că SIS-ul acum e sub PAS.

E clar că înafară de lupta pentru fotoliu de procuror general mai sunt și alte chestii. Dar care? 

Dar poate s-au sacrificat niște agenți compromiși ca să fie salvați alții? 

Think about it.

PS. Dincolo de toată telenovela asta murdară, acum la nivel global se întâmplă chestii destul de serioase pe care văd că nimeni nu le discută. Idee nu am care e treaba: sau intenționat se ține lumea în întuneric de către mass-media, sau de acum toți aiuresc. Revin și vă explic despre ce e vorba în altă postare, azi sau mâine”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.