Trompetele Rusiei, o nouă misiune de dezinformare: ”NATO va trimite refugiații afgani către Moldova!”


Trompetele Rusiei, o nouă misiune de dezinformare: ”NATO va trimite refugiații afgani către Moldova!”

Un nou episod cu rol de dezinformare, înfricoșare și influențare a opiniei publice din Republica Moldova, pus la cale în laboratoarele Kremlinului, se derulează în aceste zile în media finanțată de Moscova. Pe principiul ”dacă nu poți să-i convingi, înspăimântă-i!”, trolii propagandistici ai Rusiei anunță, în cel mai pur stil NKVD, faptul că Moldova va fi luată cu asalt de hoardele de refugiați afgani la ordinele NATO, trompeta sovietoidă Sputnik.md accentuând și presupusul rol de ”satelit” al Occidentului pe care l-ar fi dobândit Moldova după orientarea prin vot către programul democratic și proeuropean al actualei Puteri.

”Din păcate, probabilitatea pătrunderii refugiaților în Moldova există, având în vedere că vine un flux foarte mare de refugiați (sic!), care deocamdată este stăvilit doar de măsurile polițienești ale talibanilor, iar SUA și țările NATO, cu care acești oameni au cooperat timp de 20 de ani (n.r – cine? Refugiații sau talibanii?), categoric nu doresc să-i accepte”, anunță scribii confuzi ai Moscovei, în încercarea de a mistifica realitatea, de a da naștere unor noi teze conspirative și de a stârni panică peste Prut.

Difuzorul de știri false al Kremlinului citează chiar declarația unui semianonim ”expert al Centrului de Studiere a Afganistanului Modern”, Nikita Mendkovici, potrivit căruia "au existat deja încercări de a le impune aceste fluxuri de refugiați țărilor din Asia Centrală, acum sunt destul de probabile încercările de a impune tabere de refugiați altor țări, pe care SUA le percep drept sateliții lor. Obiectul unor astfel de încălcări ar putea deveni inclusiv Ucraina și Moldova, dacă Republica Moldova nu va putea să le spună „nu” SUA și Uniunii Europene”.

Trompetele Moscovei nu uită să încerce înfierbântarea spiritelor prin agitarea pericolului fanaticilor strecurați printre refugiații afgani, anunțând cu titlu de certudine că ”au existat deja exemple când printre oamenii care au fost scoși de SUA s-au dovedit a fi și reprezentanți ai organizațiilor teroriste”.

„În condiții de haos, fără acte ar putea să pătrundă refugiați adevărați care au colaborat cu americani, elemente criminale, teroriști și pur și simplu oameni care caută o viață mai bună în țări noi. Consider că fluxurile de refugiați din Afganistan pot deveni o problemă foarte mare pentru serviciile de migrație și Poliție, este concluzia ”expertului” fabricat Nikita Mendkovici, șeful Clubului Analitic Eurasiatic, cel care nu face decât să valorifice propagandistic locurile comune ale oricărui fenomen migraționist.

Pentru a fi și mai convingătoare, oficina de știri false a Kremlinului își asigură cititorii, sub titlul ”Ce riscă Moldova dacă va accepta imigranți din Afganistan”, că doar resursele de care dispune Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, căreia i se mai spune blocul militar al CSI, și din care Republica Moldova nu face parte, sunt suficiente pentru a nu permite pătrunderea militanților și a grupurilor armate ale organizațiilor teroriste din Afganistan...

Citește și: Krasnoselski, separatistul șef de la Tirsapol, amenință ”Moldova criminală” cu un nou război!

Citește și: Igor Grosu șterge pe jos cu Milițianul Separatist de la Tiraspol: ”Individul Krasnoselski ne-a capturat cetățenii, iar filosofia lui e doar să creeze probleme!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.