După ce a numit Moldova ca fiind un stat ”criminal”, ce nu-și regretă ”execuțiile” din stânga Nistrului, acuzând apoi Chișinăul de înțelegeri cu Kievul menite să obstrucționeze accesul în Ucraina al transnistrenilor, Vadim Krasnoselski, separatistul șef de la Tiraspol a fost ”executat” public de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni găzduite de postul Jurnal TV.
Folosind apelativul ”individul Krasnoselski” în momentele în care a făcut referire la liderul autoproclamatei entități statele transnistrene, nerecunoscute la nivel intrenațional, Igor Grosu a acuzat fățărnicia personajului de dincolo de Nistru, legitimat de epoleții și de retorica sa sovietică.
”Nu putem să tratăm acest teritoriu (n.r - transnistrean) prin prisma relațiilor noastre cu regimul (Krasnoselski & Co), cu cei care au capturat cetățenii noștri, Krasnoselski și tot anturajul său. În felul ăsta cumva o să uităm de cetățeni. Ei (n.r - conducerea Transnistriei) au ales calea discursurilor agresive. E o cale de confruntare care poate duce la nimic bun. Noi am ales să ne gândim la cetățeni. Când primim un lot de vaccin, le dăm și lor, pacienții de acolo vin și se tratează aici. În cazul școlilor românești din stânga Nistrului, noi am spus foarte clar: acesta nu poate fi subiect de discuții. Școlile trebuie să funcționeze. Școlile nu pot fi un motiv de negociere pentru o facilitate sau alta. Filosofia lor e să creeze probleme. Ei imită chipurile o cedare în cazul problemei create de ei și încearcă să negocieze cu noi altceva. Noi trebuie să arătăm pe malul drept progrese în toate domeniile. 14% la sută din cetățenii din stânga Nistrului au votat altfel decât a plătit Dodon”, a punctat Igor Grosu, întrebat fiind ce primește Chișinăul în schimbul cedărilor făcute în fața separatiștilor de la Tiraspol, în condițiile în care moldovenii din partea dreaptă a Nistrului sunt hărțuiți la trecerea așa-zisei frontiere.
Potrivit președintelui Parlamentului din Moldova, autoritățile de la Chișinău nu au acționat întru obstrucționarea traficului la fronitera cu Ucraina, ba dimpotrivă, au insistat pentru prelungirea accesului automobilelor cu numere transnistrene pe teritoriul Ucrainei, acest demers având în vedere tocmai interesul comunitar și neputând fi considerat o ”cedare” în fața regimului Krasnoselski.
„De pe urma acestei interdicții nu are de suferit individul acesta (Krasnoselski). El și protipendada din jurul lui are deja numere neutre și plăcuțe de înmatriculare moldovenești”, a spus Grosu, anunțând ulterior faptul că era privilegiilor de care Krasnoselski se bucura la Chișinău (în speță folosirea salonului VIP al aeroportului din capitala Moldovei) va lua sfârșit. „Da, el văd că nu are interdicții să treacă prin sala VIP (foto). Probabil, noi vom institui o practică, o să legiferăm o nouă practică, pentru ca toți demnitarii să treacă în regim obișnuit, inclusiv acești indivizi. Să se întrețină cu cetățenii, să vadă cât e de facil să treci…”, a conchis Președintele Parlamentului Moldovei.