EXTREMIȘTII din ”echipa câștigătoare” care îl susține pe Cîțu la șefia PNL: Boc și Ciucu se întâlnesc cu oamenii FSB, extremiștii de stânga ai Rusiei, în timp ce acuză USR PLUS că s-ar alia cu ”extremiștii” de la AUR. Pe ei de ce nu îi întreabă Cîțu dacă au trecut pe la Ambasada Rusiei?


EXTREMIȘTII din ”echipa câștigătoare” care îl susține pe Cîțu la șefia PNL: Boc și Ciucu se întâlnesc cu oamenii FSB, extremiștii de stânga ai Rusiei, în timp ce acuză USR PLUS că s-ar alia cu ”extremiștii” de la AUR. Pe ei de ce nu îi întreabă Cîțu dacă au trecut pe la Ambasada Rusiei?

În timp ce Florin Cîțu și așa-zisa ”echipă câștigătoare” din PNL găsesc de cuviință să acuze USR PLUS că s-ar fi aliat cu ”extremiștii” de la AUR – deși e vorba de o înțelegere conjuncturală, iar moțiunea de cenzură înseamnă democrație, nu ”extremism” –, iată că lideri liberali importanți ai aceleiași ”echipe câștigătoare” se întâlnesc și colaborează de minune cu politruci de extrema stângă coordonați și consiliați de FSB și GRU, prin intermediul așa-zisului ”Departament Moldova” de la Kremlin. Ceea ce dă măsura ipocriziei, diletantismului și inconștienței acestor așa-ziși liberali avizi de funcții și bugete. 

(Emil Boc și Ivan Ceban)

Nu mai devreme de ieri, foarte guralivul Emil Boc – primar al Clujului, om de stânga și pilon al ”echipei câștigătoare” – a avut o întâlnire ”călduroasă” cu extremistul rusofil Ivan Ceban, cel mai dezastruos primar al Chișinăului, individ consiliat de FSB și GRU în care Rusia pompează, de ani de zile, fonduri substanțiale – detalii AICI. Există fotografii cu Ceban în compania experților FSB și GRU trimiși la Chișinău pentru a-l ajuta pe Dodon la cea din urmă campanie prezidențială. Mai mult, Ceban este un obișnuit al întrevederilor de la Kremlin – s-a întâlnit cu Kozak și cu figuri importante din serviciile rusești de informații. Podul.ro a atras atenția în repetate rânduri că Ivan Ceban a demarat o campanie de primenire a imaginii pe teritoriul României, fiind susținut în acest sens de o pleiadă de PSD-iști (Gabriel Mutu, Gabriela Firea, Dan Tudorache, Daniel Băluță ș.a.m.d.) – detalii AICI, AICI și AICI. Iată că acum un lider al ”echipei câștigătoare” face același lucru, alipind parcă PNL unui USL bolnav (scuzați pleonasmul).

De ce îl ajută Boc pe Ceban, om al Rusiei, din vina căruia România are numai de pierdut? De ce nu se înfrățește cu Ialoveniul, de exemplu, ca să facă proiecte direct cu oamenii din comunitățile românești? De ce nu face direct proiecte cu reprezentanți ai asociațiilor/comunităților românești, și-l ajută pe Ceban în exercițiile lui de imagine, de cosmetizare? Ceban face totul pentru a părea altfel și pentru a mai câștiga un mandat de primar al Chișinăului. De ce îl ajută Boc, la fel ca Gabriela Firea și alți PSD-iști? 

Având în vedere cele de mai sus, oare de ce nu îl întreabă Florin Cîțu și pe Emil Boc, susținătorul său și unul dintre stăpânii săi, dacă a trecut cumva pe la Ambasada Rusiei, de se comportă în felul ăsta, așa cum l-a întrebat și pe George Simion, șeful AUR, dacă are legături în domeniu, întrebare pusă însă doar pentru a da bine la televizior. Fiindcă chiar și Cîțu ar merita o decorație de erou al URSS având în vedere că s-a pretat, de o manieră mizerabilă, să-l mazilească pe domnul Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici (AFDPR) din Guvern, acțiune de o abjecție incredibilă. Bâlbâitul condamnat și țepar Cîțu nu-i în măsură nici măcar să-i șteargă pantofii domnului Octav Bjoza, victimă a Securității genocidare și a pușcăriilor comuniste. 

(Florin Cîțu și consilierul său filosovietic, secretarul de stat Alexandru Muraru)

Oare de ce nu îl întreabă Cîțu și pe consilierul său Alexandru ”Sașa” Muraru dacă are vreo legătură cu Ambasada Rusiei, mai ales că acest secretar de stat filosovietic are apucătura de a posta pe Facebook poze cu tancuri rusești și veterani sovietici, cu sigla Guvernului și în numele României – detalii AICI, AICI, AICI și AICI. Astea nu sunt extremisme evidente care aduc prejudicii României și Guvernului Cîțu?! Acest Alexandru ”Sașa” Muraru este personajul care se află în spatele mizerabilelor delațiuni potrivit cărora USR PLUS ar fi făcut o ”alianță” cu ”extremiștii” și ”legionarii”, el scrie maculatura cuplului Iohannis-Cîțu în acest sens. De remarcat că e greu de găsit un extremist mai mare decât acest Alexandru Muraru în politica românească.

(Ciprian Ciucu și Irina Vlah, cu care a avut două întâlniri, la Comrat și la București, evitând însă să le anunțe și să vorbească despre ele)

Dacă Boc preferă combinațiile cu rusofilul Ivan Ceban, omul Rusiei consiliat de FSB și GRU, iată că recentul șef al PNL București – l-am numit pe Ciprian Ciucu, reprezentant al ”echipei câștigătoare” – o preferă pe guvernatoarea așa-zisei Găgăuzii, pe FSB-ista Irina Vlah, cu care intenționează să deruleze niște proiecte, deși obiectivele Irinei Vlah sunt similare cu cele ale lui Ceban. De ce nu se înfrățește și nu colaborează Ciucu – primar al Sectorului 6 – cu Ialoveni sau Ungheni, bunăoară, de ce preferă Comratul și exercițiile de imagine ale serviciilor rusești? Ciucu nu merită și el o întrebare de la premierul Cîțu, la fel ca George Simion?   

Amintim că așa-zisa Găgăuzie este o gubernie născocită de Rusia și, la fel ca așa-zisa Transnistria (zonă ocupată de trupele rusești), are scopul de a ține așa-zisa R.Moldova departe de o Unire legitimă și necesară cu România, dar și acela de a vira pe bandă rulantă voturi pentru partidele rusofile, în special pentru PSRM, la toate tipurile de alegeri. 

Rise.md a dezvăluit cu documente cum Irina Vlah a fost promovată de Kremlin în funcția de bășcan al așa-zisei Găgăuzia (zonă populată majoritar de turci rusificați). Discursul Irinei Vlah de la depunerea investiturii a fost scris chiar de așa-numitul ”Departament Moldova” de la Kremlin. De altfel, în mod uzual, toate luările de poziție ale Irinei Vlah respectă punctajele moscovite. E bine de știut că noua colaboratoare a lui Ciprian Ciucu este o critică virulentă a Acordului de Asociere cu UE al R.Moldova, fiind o susținătoare ferventă a tuturor narațiunilor putiniste. Același ”Departament Moldova” a născocit sloganuri anti-românești care au fost strigate și afișate la manifestațiile regizate de Moscova în Comrat. Noua colaboratoare a lui Ciucu s-a remarcat de-a lungul a ani și ani de zile prin declarații românofobe și prin insulte adresate României. 

Cu toate că pozează în politician independent, Irina Vlah face parte, de facto, din conducerea PSRM – a fost susținută de socialiști în alegeri, e sprijinită de socialiști în așa-zisul parlament al UTA Găgăuzia și s-a întâlnit cu Dmitri Kozak, la Moscova, făcând parte din delegația PSRM. Să nu uităm că Dmitri Kozak este șeful adjunct al administrației prezidențiale ruse și principalul responsabil al Kremlinului pentru R.Moldova.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.