Șeful PNL București Ciprian Ciucu intră în jocurile Rusiei din R.Moldova. A doua întâlnire cu Irina Vlah, agenta pe care Kremlinul a impus-o la conducerea așa-zisei Găgăuzii. Vlah e manevrată de FSB/GRU, e românofobă notorie și face parte din ”protipendada” PSRM


Șeful PNL București Ciprian Ciucu intră în jocurile Rusiei din R.Moldova. A doua întâlnire cu Irina Vlah, agenta pe care Kremlinul a impus-o la conducerea așa-zisei Găgăuzii. Vlah e manevrată de FSB/GRU, e românofobă notorie și face parte din ”protipendada” PSRM

Oamenii Rusiei își fac din ce în ce mai des pârtie la București, în pofida caniculei. După jocurile de gleznă ale lui Ion ”Ivan” Ceban, primar rusofil al Chișinăului și apropiat al FSB și GRU, care se află în mari tandrețuri cu PSD-iștii Gabriel Mutu, Gabriela Firea, Dan Tudorache și Daniel Băluță, iată că a venit rândul unei alte sorcove a Kremlinului să-și facă relații și imagine la București, de data aceasta cu ajutorul taberei PNL. 

Sorcova în cauză este chiar Irina Vlah, bașcan (guvernator) al așa-zisei Găgăuzia și veche apropiată a Kremlinului. Irina Vlah s-a întâlnit astăzi cu Ciprian Ciucu, șef al PNL București și primar al Sectorului 6, la sediul primăriei S6. Precizăm că aceasta este cea de-a doua întâlnire între cei doi, prima consumându-se la 14 mai, în Comrat. 

Amintim că așa-zisa Găgăuzie este o gubernie născocită de Rusia și, la fel ca așa-zisa Transnistria (zonă ocupată de trupele rusești), are scopul de a ține R.Moldova departe de o Unire legitimă și necesară cu România, dar și acela de a vira pe bandă rulantă voturi pentru partidele rusofile, în special pentru PSRM, la toate tipurile de alegeri. 

La fel ca la prima întrevedere, Ciprian Ciucu nu a publicat fotografii de la întâlnire și nici nu i-a explicat motivele, comportându-se ca și cum întâlnirea nici n-ar fi avut loc. Irina Vlah s-a lăudat însă cu întrevedere, susținând că s-a înțeles cu Ciucu să semneze un acord de cooperare între Primăria Comrat și Primăria Sectorului 6. La fel se tot laudă și Ivan Ceban cu proiecte plănuite în combinație cu PSD-iștii amintiți, semn că oamenii Moscovei desfășoară exerciții de imagine la București cu ajutorul politicienilor autohtoni naivi. Și totuși Ciucu nu-i întocmai un naiv, având în vedere că, potrivit CV-ului, a lucrat în R.Moldova ca trainer și consultant în perioadele august 2016 - ianuarie 2017, august 2017 - decembrie 2017 și decembrie 2018 - noiembrie 2019. Oare de ce vrea să se înfrățească cu Comrat și nu cu Ialoveni, bunăoară? 

Rise.md a dezvăluit cu documente cum Irina Vlah a fost promovată de Kremlin în funcția de bășcan al așa-zisei Găgăuzia (zonă populată majoritar de turci rusificați). Discursul Irinei Vlah de la depunerea investiturii a fost scris chiar de așa-numitul ”Departament Moldova” de la Kremlin. De altfel, în mod uzual, toate luările de poziție ale Irinei Vlah respectă punctajele moscovite. E bine de știut că noua colaboratoare a lui Ciprian Ciucu este o critică virulentă a Acordului de Asociere cu UE al R.Moldova, fiind o susținătoare ferventă a tuturor narațiunilor putiniste. Același ”Departament Moldova” a născocit sloganuri anti-românești care au fost strigate și afișate la manifestațiile regizate de Moscova în Comrat. Noua colaboratoare a lui Ciucu s-a remarcat de-a lungul a ani și ani de zile prin declarații românofobe și prin insulte adresate României. 

Cu toate că pozează în politician independent, Irina Vlah face parte, de facto, din conducerea PSRM – a fost susținută de socialiști în alegeri, e sprijinită de socialiști în așa-zisul parlament al UTA Găgăuzia și s-a întâlnit cu Dmitri Kozak, la Moscova, făcând parte din delegația PSRM. Să nu uităm că Dmitri Kozak este șeful adjunct al administrației prezidențiale ruse și principalul responsabil al Kremlinului pentru R.Moldova.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.