ALEGERI RUSIA. 2 euro de persoană, șpagă electorală pentru pensionarii ruși care vor vota la alegerile din septembrie


ALEGERI RUSIA. 2 euro de persoană, șpagă electorală pentru pensionarii ruși care vor vota la alegerile din septembrie

Pensionarii rdin regiunea Sverdlovsk vor primi carduri de cumpărături în valoare de 150 de ruble (echivalentul a mai puțin de 2 euro), cu condiția să se prezinte la urne la alegerile pentru Duma de Stat organizate în această lună în Rusia. 

Cardurile vor fi valabile numai în lanțul de magazine Pyaterochka și au fost deja tipărite în condiții grafice identice printurilor prin care Departamentul de politici informaționale din regiunea Sverdlovsk a marcat Ziua Cetățenilor în Vârstă (foto). 

Yuri Sudakov, președintele organizației Sverdlovsk pentru veterani de război, muncă, funcții public și pensionari, a declarat că sponsorii au alocat 100 de milioane de ruble pentru proiect. „Suma a fost determinată în funcție de totalul fondurilor alocate de donatori. Suntem recunoscători sponsorilor care au alocat peste 100 de milioane de ruble pentru această acțiune. Acest lucru le va permite pensionarilor noștri să obțină un bonus frumos atunci când merg la cumpărături. Fiecare card va fi creditată cu 150 de ruble pentru Ziua Cetățenilor în vârstă. Suma poate fi cheltuită în magazinele unui lanț de retail popular până la 1 decembrie a acestui an ”, a spus Sudakov. 

Cardurile vor fi predate pensionarilor ca parte a regiei de sărbătorire a Zilei pensionarului, dar numai în timpul alegerilor pentru Duma de Stat și Adunarea Legislativă a regiunii, în prioada 17 - 19 septembrie. Potrivit Ministerului Politicii Sociale din regiunea Sverdlovsk, o fundație caritabilă a alocat fonduri pentru certificatele respective. 

La ultimele alegeri din regiunea Sverdlovsk, oamenii au fost atrași la secțiile de votare cu ajutorul loteriilor la care aveau șansa de a câștiga un apartament, mașini, și electrocasnice care, anterior, fuseseră puse la dispoziție prin efortul egenților economici locali.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.