"Opoziția nu înseamnă blaturi!". Cristina Prună avertizează asupra riscului ca PSD să SABOTEZE moțiunea de cenzură. Motivele


"Opoziția nu înseamnă blaturi!". Cristina Prună avertizează asupra riscului ca PSD să SABOTEZE moțiunea de cenzură. Motivele

UPDATE: Moșteanu: "Pare că USL revine în forță". Blocajul continuă în Parlament privind stabilirea calendarului moțiunii de cenzură

​Birourile Permanente ale Senatului și Camerei Deputaților au fost convocate vineri, la ora 23, într-o ședință online, pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Însă, ședința a fost amânată pentru sâmbătă, la ora 11, nefiind întrunit cvorumul în această seară, întrucât o parte dintre membrii PNL, UDMR și PSD nu s-au prezentat. 

În acest context, vicepreședinta USRPLUS a Camerei Deputaților, Cristina Prună, a avertizat asupra existenței riscului ca PSD să mimeze opoziția, ceea ce ar însemna sabotarea moțiunii de cenzură. 

"Mâine la ora 11:00 va avea loc o nouă convocare a Birourilor Permanente Reunite pentru a decide calendarul de vot al moțiunii de cenzură împotriva lui Cîțu. Ședința din seara asta tocmai s-a încheiat fără cvorum - PNL și PSD au jucat la offsaid.  

Domnul Ciolacu a afirmat clar că va susține moțiunea de demitere a lui Cîțu. Opoziția nu înseamnă blaturi. Așteptăm toate forțele care au declarat că vor debarcarea lui Cîțu să nu tergiverseze procedurile parlamentare", a scris deputata USRPLUS pe Facebook. 

De altfel, o postare făcută în această seară de președintele PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit dubii în legătură cu intențiile partidului său referitoare la moțiunea de cenzură, deși cu o zi în urmă anunțase că o va vota, chiar dacă e depusă de USRPLUS și AUR. 

"Cîțu trebuie să plece! Dar, odată cu el, trebuie să plece și Barna, și Ghinea, și Năsui! Și ei au guvernat România în ultimul an de zile! Deși acum nu mai recunosc asta, în moțiunea depusă uitând să-și menționeze propria activitate dezastruoasă!

Alianța USR-AUR trebuie să propună o soluție pentru rezolvarea crizei politice. Înlocuirea lui Cîțu cu Orban sau cu Barna nu ar rezolva decât împărțirea ciolanului pentru actuala Coaliție, dar nu ar rezolva problemele românilor: sărăcia și creșterea prețurilor la alimente, medicamente și utilități", a scris Ciolacu pe Facebook. 

Sociologul și politologul Sebastian Lăzăroiu a analizat într-o scurtă postare pe Facebook declarația cea mai recentă a președintelui PSD, Marcel Ciolacu. 

"Cum vă ziceam. Ciolacu vota ieri moțiunea cu două mâini. Din gură, desigur. Azi e un pic mai nuanțat. Mâine, cine știe, n-o mai votează. Pare că urmează începutul unei fericite alianțe. Fericite, dar nu pentru țară", a menționat fostul consilier prezidențial. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.