În contextul în care USRPLUS anunțase că nu susține planul de dezvoltare intitulat Anghel Saligny, întrucât ar reprezenta un nou PNDL prin care se vor face alocări din pix, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan s-a declarat mirat de poziția colegilor din coaliție, precizând marți seară la B1TV că finanțările vor fi furnizate tuturor comunităților locale, indiferent de culoarea politică a respectivelor administrații. Liderul liberal a vorbit și despre utilitatea programului Anghel Saligny, reliefând că există unele proiecte de investiții care nu pot fi finanțate din bani europeni, un astfel de PNDL devenind necesar.
"Sunt puțin mirat. Ce știu eu e că România are nevoie de acest plan de dezvoltare, Anghel Saligny, care are și un nume atât de frumos. E omul care a făcut practic cel mai lung pod din Europa la vremea lui. (...) Anghel Saligny e un plan de dezvoltare pentru comunitățile locale. El nu prevede finanțări doar pentru comunitățile conduse de primari liberali, cele 1270 de primării liberale, din 2880 de comune, respectiv 300 de orașe, ci privește finanțări pentru toate unitățile administrativ-teritoriale care au proiecte valide ce nu pot fi finanțate prin fonduri europene, iar aici vorbim atât despre primăriile liberale, cele 1270, cât și cele ale UDMR, 199, primăriile USRPLUS, primăriile PSD, 1500, primarii independenți, dar și cele 17 consilii județene conduse de liberali, cele 20 conduse de președinți PSD sau cele 4 conduse de UDMR. De acest plan național de dezvoltare are nevoie România. Atunci când Emil Boc a dezvoltat Clujul, atunci când Mircea Hava a dezvoltat Alba, atunci când Gheorghe Falcă a dezvoltat Aradul, atunci când Gheorghe Flutur a dezvoltat județul Suceava, Lungu orașul Suceava, Alin Tișe județul Cluj, Ilie Bolojan orașul Oradea, iar acum județul Bihor, ei nu s-au uitat că trebuie să facă asta doar pentru cei care votează PNL sau pentru cei care i-au votat, ci au făcut-o pentru toți cetățenii. (...)
Sinaia, Blaj, Sebeș, Cugir, Zlatna, acum Sângeorz-Băi sau Năsăud, o mulțime de orașe și comune conduse de liberali din această țară, au făcut investiții luând credite, mergând pe PNDL, luând bani europeni și au schimbat fața acelor localități. Un primar, fie că e de la Constanța, de la Blaj sau din altă parte, trebuie să schimbe viața cetățenilor în bine și să ofere investiții pentru comunitatea care l-a ales, pentru orașul respectiv. Pentru asta are la îndemână bani din buget propriu, bani din buget central și bani din fondurile europene. Din păcate în afară de primarii liberali și câțiva, foarte puțini, de la PSD, dar și câțiva de la UDMR, mai mulți oricum decât la PSD, nimeni nu a folosit acești bani europeni pentru a face investiții. Ai noștri au știut să-i folosească. Faptul că noi venim cu un plan de dezvoltare numit atât de frumos, Anghel Saligny, și venim pentru a ajuta comunitățile locale să facă investiții, apă, canal, trotuare, pe care nu le pot finanța pe bani europeni sau unde nu au bani de cofinanțare pentru proiecte europene, nu mi se pare nimic grav. Oamenii aceștia, primarii, președinții de CJ, indiferent de culoarea lor politică, nu fac aceste investiții la ei în ogradă", a declarat eurodeputatul PNL.
Pe de altă parte, Rareș Bogdan a explicat că, în opinia lui, USRPLUS a vrut doar să tragă un semnal de alarmă.
"Eu nu cred că USRPLUS se opune planului Anghel Saligny, ci spune cam așa: "Dragi colegi din PNL, fiți foarte atenți la ce se finanțează! Să nu finanțăm stadioane în pantă, săli de sport în comunități unde nu mai există tineri, copii, să nu finanțăm chestii nefirești!". Dar eu nu cred că ei se opun planurilor de investiții ale primarilor din România pentru cetățenii români", a conchis Rareș Bogdan.