Autoritățile comuniste din Coreea de Nord anchetează Academia de Științe de Stat pentru implicare în fabricarea de DROGURI. Narcoticele sunt folosite pe post de medicamente în țara-lagăr


  • ACP
  • Aug 20, 2021 15:11
  • 2582
Autoritățile comuniste din Coreea de Nord anchetează Academia de Științe de Stat pentru implicare în fabricarea de DROGURI. Narcoticele sunt folosite pe post de medicamente în țara-lagăr

O sursă din Phenian a declarat pentru publicația Daily NK că autoritățile comuniste nord-coreene au început să facă inspecții la mai multe instituții de cercetare, care sunt suspectate că ar fi implicate în fabricarea ilegală a drogurilor ori a unor medicamente vândute ilegal. 

Asta vine după adoptarea legii privind „prevenirea crimelor legate de droguri” de către Comitetul Permanent al Adunării Populare Supreme, la începutul lunii iulie, prin care se urmărește lichidarea traficului de stupefiante folosite de nord-coreeni pentru a-și trata simptomele grave ale bolilor, pe fondul cruntei penurii de medicamente. 

Ofițerii Ministerului Securității de Stat și ai Ministerului Securității Sociale au început efectuarea inspecțiilor programate să dureze trei luni, „în conformitate cu voința statului de a elimina complet consumul ilicit de droguri”

După finalizarea inspecțiilor de la Academia de Științe de Stat și filialele sale de la Pyongsong și Hamhung, urmează investigarea producătorilor precum Sunchon Pharmaceutical Factory și Hungnam Pharmaceutical Factory, precum și ale companiilor de aprovizionare cu produse chimice. Se urmărește în special prinderea tuturor celor care au vândut sau distribuit ilegal cyanbenzilina, un ingredient major în fabricarea drogurilor în Coreea de Nord. 

Cercetătorii de la Academia de Științe de Stat, care manipulează materialele folosite la fabricarea medicamentelor, cred că aproape nimeni nu este în siguranță când se fac aceste inspecții, deoarece majoritatea celor care lucrează in institutele de cercetare vizate de inspectii sunt implicați în producția și traficul de droguri, sau pot fi oricum suspectați de asta. 

O sursa a publicației Daily NK a spus că „localnicii se plâng de faptul că au fost obligați vreme de 30 de ani să se trateze cu narcotice și, dacă sunt eliminate și acestea, nu vor avea cu ce să își mai trateze bolile”.„Din cauza coronavirusului nu se mai găsesc medicamentele chinezești, iar narcoticele sunt comercializate în mod deschis ca și cum ar fi medicamente obișnuite pentru raceală. Oamenii spun că nici măcar forțele de ordine nu cred că este o mare problemă tot acest trafic de droguri atâta timp cât nu există un comerț cu droguri care trece granița și doar conducerea este cea care pune problema în acest sens”, a mai spus sursa celor de la Daily NK – mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.