Economistul Cristian Păun îl umilește pe fostul pesedist Vîlceanu, propus de Cîțu la șefia MFP: "Vai de noi! Poate încurcă dobânda negativă cu impozitul negativ!"


Economistul Cristian Păun îl umilește pe fostul pesedist Vîlceanu, propus de Cîțu la șefia MFP: "Vai de noi! Poate încurcă dobânda negativă cu impozitul negativ!"

Economistul Cristian Păun, consilier pe probleme economice al președintelui PNL Ludovic Orban, critică propunerea făcută de premierul Florin Cîțu pentru funcția de ministru de Finanțe, ne referim la fostul pesedist Dan Vîlceanu, întrucât acesta nu ar înțelege noțiunea de dobândă negativă. 

"Viitorul ministru de finanțe apreciază la Florin Cîțu că a introdus în România noțiunea de "dobândă negativă". Ceva foarte wow, zice el.

Dobânda nu poate fi niciodată negativă. Nici măcar zero cum își dorea filozoful de Marx. Dobânda negativă e ceva artificial care lovește la fundamentul economiei și al liberalismului - acumularea de capital.

Cu dobândă negativă, depui banii la bancă la termen și dai din buzunar pentru a face asta. Cine mai acumulează capital în condițiile astea? Cine mai pune deoparte pentru pensie?

Vai de noi!

Poate încurcă dobânda negativă cu impozitul negativ!  

Nu mai bine ne ocupăm să "introducem" în România mâna invizibilă? Pentru prima dată!

#oameninoiinpnl", a scris Cristian Păun pe Facebook. 

Postarea lui Vîlceanu care a stârnit reacția economistului Cristian Păun: "Eu nu-mi critic colegii. Eu cred că atunci când vorbești despre colegi, dacă nu ai ceva bun de spus, dacă nu ai ceva constructiv de făcut, atunci mai bine să taci. Tocmai de aceea, nu înțeleg de ce am ajuns, chiar și în timpul acestei competiții pentru președinția Partidului Național Liberal, să li se spună unor colegi ”lichea” sau ”trădători”.

De ce? Pentru că vrei să sprijini o persoană sau pentru că ai o altă opțiune?

Chiar dacă nu-l susțin pe Ludovic Orban, nu o să spun ceva rău de președintele partidului.

Eu cred că Florin Cîţu este viitorul președinte al partidului și-mi doresc să-l sprijinim cu toții, astfel încât în 2024 să câștigăm toate competițiile pe care le vom avea, cu PSD.  

Îl susțin pe Florin Cîţu pentru că el a introdus în România noțiunea de dobândă negativă, ceea ce-nseamnă că restituim mai puțin decât am împrumutat. Îl susțin pentru că din postura de premier a deschis subiectul reformelor pe care le așteptăm de 30 de ani. Îl susțin și pentru că sunt sigur că el poate aduce acel plus de care PNL are nevoie pentru a câștiga alegerile în 2024.

Cred că doar împreună, chiar dacă acum avem o opțiune diferită, putem să câștigăm.

#echipacastigatoare", a scris Vîlceanu pe 15 iulie pe pagina sa de Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.