Dancă îl amenință pe Andronic că îl acționează în instanță. Articolul de presă care l-a iritat pe purtătorul de cuvânt al PNL


Dancă îl amenință pe Andronic că îl acționează în instanță. Articolul de presă care l-a iritat pe purtătorul de cuvânt al PNL

Ionel Dancă, deputat și purtător de cuvânt al PNL, amenință publicația evz că o va acționa în instanță în cazul în care nu șterge articolul în care este prezentată o informație pe surse cum că el ar fi dat în presă dezvăluirea conform căreia premierul Florin Cîțu a ispășit în urmă cu 20 de ani o pedeapsă la închisoare de 2 zile în SUA, întrucât a condus sub influența băuturilor alcoolice sau/și a altor substanțe. Articolul în cauză este redactat chiar de directorul evz, ne referim la Dan Andronic, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru aderare la grup infracțional organizat în Dosarul Ferma Băneasa.

"O publicație, care nu mai are demult nicio legătură cu adevărul și cu deontologia jurnalistică, lansează niște acuzații foarte grave la adresa mea, fără nicio legătură cu realitatea.  

Le-am cerut să publice imediat dreptul meu la replică, să șteargă articolul mincinos de pe site-ul publicației și să-și ceară scuze public pentru acest atac mizerabil la imaginea mea personală și profesională.  

În caz contrar, voi acționa în judecată publicația mincinoasă și autorul acestui articol mizerabil, difuzat cu scopul de a afecta competiția internă din Partidul Național Liberal.

Redau mai jos dreptul la replică trimis pentru Evenimentul Zilei:

”Ca urmare a publicării unor informații mincinoase despre persoana mea, care îmi afectează dreptul la imagine, în articolul cu titlu: ”EXCLUSIV. Am aflat cine i-a dat lovitura devastatoare lui Florin Cîțu. Un personaj cu greutate din politică”, publicat de Evz.ro, semnat de Dan Andronic, vă solicit să ștergeți articolul mincinos în care se face referire la persoana mea din pagina de internet a publicației și să vă cereți scuze publice în cadrul publicației pentru regretabila eroare comisă.

Vă înștiințez că informațiile publicate pe pagina web www.Evz.ro despre persoana mea sunt minciuni sfruntate care nu au nicio legătură cu realitatea și nu sunt susținute de nicio o dovadă în sprijinul celor afirmate pentru simplul fapt că eu nu am nicio legătură cu subiectul la care faceți referire.  

Informațiile mincinoasre publicate în Evz.ro, sub semnătura lui Dan Andronic, reprezintă o jignire grosolană la adresa imaginii mele politice și un atac mizerabil în cadrul competiției interne din Partidul Național Liberal.

În situația în care nu veți publica acest drept la replică, nu ștergeți informațiile mincinoase despre persoana mea de pe pagina web www.evz.ro și nu vă cereți scuze publice, voi acționa în instanță publicația mai sus menționată și autorul articolului citat", a scris Dancă pe Facebook. 

Vedeți o parte din articolul care l-a iritat pe Ionel Dancă (îl puteți accesa integral AICI): 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.