Încă o bătălie câștigată de o grupare civică contra mafiei lemnului: "S-a deschis dosar penal pentru furt de masă lemnoasă"


Încă o bătălie câștigată de o grupare civică contra mafiei lemnului: "S-a deschis dosar penal pentru furt de masă lemnoasă"

Gruparea civică Diaspora Europeană a dus la bun sfârșit o nouă acțiune împotriva mafiei lemnului, în data de 22 iulie depistând încă un camion supraîncărcat cu material lemnos, de data aceasta în județul Cluj. În urma cubajului efectuat de Garda Forestieră Cluj, a reieșit că respectivul camion era supraîncărcat, pe cale de consecință fiind deschis un dosar penal pentru furt de masă lemnoasă. Spre stupefacția activiștilor de mediu, inspectorii de la ISCTR stabiliseră anterior că transportul efectuat de acel camion era legal. 

CITIȚI ȘI: DOCUMENT O grupare civică, victorie notabilă contra mafiei lemnului. Procurorii au deschis dosar penal pentru tentativă de omor și constituirea unui grup infracțional organizat

Redăm comunicatul grupului civic Diaspora Europeană: "Mafia Lemnului disperată, încă un camion confiscat

În data de 22 Iulie 2021 grupul civic Diaspora Europeană a depistat un camion supraîncărcat cu lemne între Huedin și Gilău, județul Cluj. Acesta a fost semnalat la 112, cerându-se intervenția Poliției și a celor de la ISCTR pentru un control.  

În urma cântăririi camionului s-a constatat un supratonaj pe axa motrică, de aproape 1 tonă. Dar cu toate acestea domnii de la ISCTR-Cluj l-au considerat “legal” și nu au aplicat nici o sancțiune. La insistențele enorme ale oamenilor civici, către Poliția Gilău, a fost solicitată și Garda Forestieră!  

În urma insistențelor camionul a fost imobilizat de Poliție până a doua zi dimineață când a fost dus la Dezmir. Acolo se află un depozit autorizat care aparține Direcției Silvice Cluj, unde a avut loc cubajul făcut de Garda Forestieră Cluj!  

În urma cubajului efectuat a reieșit un volum de 11,03 metri cubi de material lemnos în plus față de cantitatea trecută în aviz (în acte) deci lemn furat! Camionul s-a confiscat de către autorități, în cauză s-a deschis dosar penal pentru furt de masă lemnoasă!  

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică Cluj efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialului lemnos în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienței acestora, faptă prevăzută și pedepsită Legea 46/2008 – Codul Silvic". (vedeți AICI, AICI și AICI acțiunile întreprinse de Diaspora Europeană în data de 22, respectiv 23 iulie) 

VEDEȚI ȘI: VIDEO Mafia lemnului atacă într-un mod criminal: un activist de mediu, cât pe ce să fie împins în fața unui camion care trecea cu viteză. Diaspora Europeană transmite un memoriu principalilor exponenți de la nivel politic

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.