VIDEO Ciolacu și trompeta PSD Ciutacu pun la cale protestul din fața DNA: "Eu vin cu măsuța asta acolo. Ori ne iau împreună ori ne desfășurăm emisiunea. / De ce să ne ia? Eu n-am furat nimic. Ați furat ceva?"


VIDEO Ciolacu și trompeta PSD Ciutacu pun la cale protestul din fața DNA: "Eu vin cu măsuța asta acolo. Ori ne iau împreună ori ne desfășurăm emisiunea. / De ce să ne ia? Eu n-am furat nimic. Ați furat ceva?"

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri seară la România TV că plănuiește să organizeze un congres în fața Palatului Cotroceni și un "concert" la DNA, ironizând prin această declarație o serie de restricții sanitare impuse de actuala guvernare privind numărul de oameni care pot participa la anumite evenimente în contextul pandemiei. 

"Avem o altă problemă, o să stau de vorbă cu colegii mei ca să găsim formula legală: înţeleg că au voie la concerte până la 75.000 de oameni dacă sunt vaccinaţi. E un drept al omului, nu poţi să faci asta. Dar la mitinguri? Ei au congres cu peste 5.000 de oameni, în sală. Iar la miting au voie 500 de oameni în Piaţa Victoriei. Asta înseamnă democraţie pentru ei.

Dacă rămâne această aberaţie, voi propune să facem un congres al PSD în faţă la Cotroceni. Aţi auzit vreun PSD-ist că împarte oamenii în buni şi răi, ca domnul Iohannis?

Domnul Chirilă ce face, cântă doar la vaccinaţi? Aberaţii. În loc să lase specialiştii, pentru că e clar că este un pariu necâştigat al guvernelor Orban şi Cîţu, ăsta cu vaccinarea, vii şi ameninţi oamenii că nu au voie la mall. Bă, dar cine eşti tu?

S-ar putea să facem un concert şi în faţă la DNA. Cu asta ne vom ocupa toată vara. Ei au voie să facă congres cu 5000, dar oamenii să vină să-i înjure şi să le spună că nu se mai poate aşa, au voie doar 500.

Direct la Cotroceni, pentru că e guvernul său, l-a vrut. Şi sunt peste 10.000 de aleşi locali, sunt sigur că vor vrea să vină. La DNA vom aborda cu parlamentarii. Păi ce, există dublă măsură în România? Eu cred că domnul Iohannis nu asta păstoreşte, nu?”, a zis Ciolacu. 

Ciolacu a reluat discuția despre organizarea protestului în fața DNA, spunând că este nemulțumit că a semnat 10 plângeri penale contra Guvernului Orban, respectiv Guvernului Cîțu, iar procurorii nu au oferit încă vreun răspuns. Ca reacție, moderatorul emisiunii, ne referim la trompeta pesedistoidă Victor Ciutacu, a precizat că se va alătura protestului organizat de PSD în fața DNA.

"Vă promit eu solemn în numele meu și al postului pe care-l reprezint și pentru care lucrez că dacă vă duceți cu liderii de care spuneați în față la DNA și faceți concert, congres sau ce vreți dvs. eu vin cu măsuța asta acolo și fac talk show de acolo din față la DNA. Ori ne iau împreună ori ne desfășurăm emisiunea. Veniți acolo în față la DNA?", i-a transmis Ciutacu lui Ciolacu. 

Chirieac: Colegii dvs. de la Sectorul 1 au sesizat organul că a semnat Clotilde Armand contractul cu atribuire directă înainte de declanșarea stării de alertă? 

Ciolacu: Am înțeles că au și făcut-o. DNA-ul cumva nu cunoaște acest lucru, domne'? PSD trebuie să se transforme în acest moment în... Cum adică? Știe o țară întreagă. Ea a spus la TV personal "domne', am semnat înainte de rezilierea contractului".

Ciutacu: Hai să vă spun o realitate crudă. Liderii partidului dvs. care au ajuns la pușcărie au ajuns la pușcărie pe baza unor denunțuri aproape toate făcute de lideri ai opoziției de la momentele respective. Năstase, Dragnea au ajuns pe denunțuri făcute de ăia. Ai dvs. nu știu să scrie? 

Ciolacu: Numai eu am semnat vreo 10 plângeri penale împotriva Guvernului Orban și Cîțu. 

Ciutacu: Aveți 10 plângeri penale semnate împotriva Guvernului? 

Ciolacu: Da. Vi le trimit pe toate. Și cu numirile de prefecți și cu ordonanțele. 

Ciutacu: Cu alea 26 de ordonanțe?

Ciolacu: Bineînțeles. 

Ciutacu: Și ați primit vreun răspuns de la procuratură? 

Ciolacu: Nu! Eu de ce v-am zis că o să ne ducem în fața DNA?! 

Ciutacu: Deci șeful opoziției a semnat 10 plângeri penale și nu a primit niciun răspuns. 

Ciolacu: N-ați vrea totuși să mergem să vedem ce se întâmplă? S-au blocat, sunt așa de multe, sunt altele vechi care sunt prioritare? 

Ciutacu: Vă promit eu solemn în numele meu și al postului pe care-l reprezint și pentru care lucrez că dacă vă duceți cu liderii de care spuneați în față la DNA și faceți concert, congres sau ce vreți dvs. eu vin cu măsuța asta acolo și fac talk show de acolo din față la DNA. Ori ne iau împreună ori ne desfășurăm emisiunea. Veniți acolo în față la DNA? 

Ciolacu: Nu trăim într-un stat liber, democratic? De ce să ne ia? Eu n-am furat nimic. Ați furat ceva? 

Ciutacu: Nu. Ăsta e neapărat un motiv? 

Ciolacu: Eu știu teoria să nu îți fie frică de ceea ce ai făcut, ci de ceea ce ți se inventează. Eu cred că s-au depășit aceste momente în actul de justiție din România. 

Vedeți video de la 39:15:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.