Ciolacu, noi detalii despre protestul pe care vrea să-l organizeze în fața DNA: "Foarte mulți colegi împărtășesc aceeași opinie ca și mine". Șeful PSD amenință că va organiza o manifestație și în Piața Victoriei


Ciolacu, noi detalii despre protestul pe care vrea să-l organizeze în fața DNA: "Foarte mulți colegi împărtășesc aceeași opinie ca și mine". Șeful PSD amenință că va organiza o manifestație și în Piața Victoriei

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat marți, 26 iulie, la România TV, că a vorbit cu mai mulți colegi de partid care agreează ideea ca toți parlamentarii pesediști să protesteze în fața DNA pentru a cere anchetarea faptelor de corupție ce ar fi fost comise de guvernarea non-PSD de la începutul pandemiei încoace. Ciolacu a adăugat că urmează să se ia o hotărâre la nivelul conducerii PSD în legătură cu protestul. Totodată, președintele PSD a amenințat Guvernul Cîțu că va mobiliza 10 mii de aleși locali ai PSD pentru a protesta în Piața Victoriei dacă nu li se vor aloca suficiente fonduri atunci când se va face rectificarea bugetară. 

CITIȚI ȘI ȘTIREA INIȚIALĂ: Ciolacu: "Strângem toți parlamentarii PSD și mergem în fața DNA! S-a dus cu vânătoarea de vrăjitoare!"

Moderator: În preajma valului 4 nu vă simțiți totuși mai liniștit că stăm pe un stoc de 120 de milioane de doze de vaccin? 

Ciolacu: Asta e o altă bătaie de joc, dar stați că mai avem și câteva milioane de teste care nu mai sunt concludente pentru că erau raportate unei alte tulpine a COVID, cele cumpărate ca să redeschidem școlile și erau folosite vreo 2%. Este un jaf, exact ce s-a întâmplat la Unifarm. Nu degeaba am anunțat că vom merge până la urmă în fața DNA și vom cere totuși să se pună pe treabă și să aflăm și noi cât timp am fost în casă cine a furat și cine a câștigat dintre actualii guvernanți. 

Moderator: Ați preconizat o dată orientativă pentru momentul în care liderii partidului dvs. și aleșii locali se vor prezenta în fața DNA?

Ciolacu: Aleșii locali vom vedea care va fi rectificarea bugetară. Eu sper că nu va fi o rectificare bugetară cum s-a făcut la bugetul de stat cu liste suplimentare, cu anexe suplimentare, în primul rând fiind și ilegal. Banii către autoritățile locale să fie dați prin Ministerul de Finanțe și să nu se facă diferențe. Dacă se vor face diferențe, categoric aleșii locali, se strâng peste 10 mii care vor veni cu toții în Piața Victoriei. Este o sfidare mult prea mare ce se întâmplă. Profită de această perioadă de concedii ale oamenilor. Fiecare căutăm după această pandemie să ne găsim împreună cu familia în aceste momente de vacanțe, dar veți vedea că nu vor mai suporta românii toată această batjocură pe care o fac ei și acest circ cu alegerile lor interne și cu banii dați de la Guvern. Cred că domnul Cîțu ar trebui să cheme la discuțiile privind rectificarea bugetară și primari din celălalt partid politic, cel mai mare partic politic, PSD, unde sunt cei mai mulți aleși locali din România. 

Moderator: Săptămâna trecută a bubuit scandalul implicării consilierei domnului Cîțu, care din postura de consilier guvernamental, cu antetul Guvernului României, s-a implicat în campania internă a PNL. După ce au negat o săptămână ca disperații, până la urmă femeia și-a dat demisia. S-a închis scandalul? Dacă doamnele de la Teleorman își dădeau demisia, domnul Dragnea scăpa? 

Ciolacu: Nu, nu, nu. Rămâne fapta. Din punctul meu de vedere e o faptă penală clară. Din funcție plătită de statul român, de noi toți, un funcționar al Guvernului României se ocupa de campania electorală internă a partidului. 

Moderator: Rămâne fapta unde? În conștiința publică? Că nu am auzit ca harnicii procurori DNA să se ocupe de treaba asta. 

Ciolacu: Am auzit că există o publicație care a făcut deja plângere la DNA (Declic, organizație civică - n.red.) DNA ar trebui la un moment dat să ia toate aceste plângeri și să se ocupe de ele. De aceea am zis, vom avea reuniunea grupurilor parlamentare înainte de sesiune unde vom stabili și cu ce noi propuneri legislative vom merge în Parlament și unde vom discuta toate aceste aspecte și vom lua o hotărâre. Eu sunt pentru ca toți parlamentarii PSD să mergem în față la DNA și să cerem să se facă dreptate pentru români. 

Moderator: E o decizie luată sau veți supune aprobării conducerii executive de partid? 

Ciolacu: Categoric va exista o decizie de partid. După ce am vorbit cu mai mulți colegi, foarte mulți împărtășesc aceeași opinie ca și mine. 

Moderator: Nu vă e teamă că veți fi acuzați că încercați să influențați justiția independentă din România? 

Ciolacu: Astăzi ne-am uitat cu toții la un spectacol jenant în fața DNA. Nu a făcut bine nici României, nici actului de justiție, nici oamenilor implicați. A fost jena în toată splendoarea ei ce s-a întâmplat în fața DNA. Dar vă reamintesc că eu nu am comentat și nu o să comentez nicio decizie a niciunul magistrat din România, indiferent dacă eu o consider corectă sau nu. Asta ar fi trebuit să facă și domnul Iohannis, să nu atace CCR, și domnul Orban, dacă dorim să avem un stat de drept în România, nu un stat de drept folosit de anumiți politicieni. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.