Putin insultă nepermis România. Rusia de azi nu e altceva decât continuarea regimului criminal comunist de tip sovietic


Putin insultă nepermis România. Rusia de azi nu e altceva decât continuarea regimului criminal comunist de tip sovietic

Vladimir Putin minte cu premeditare spunând că România a ocupat Basarabia și Bucovina în 1918.

Atunci a avut loc, prin adeziune populară, Unirea cu România a celor două vechi provincii Românești, la 27 Martie 1918 Basarabia, respectiv 28 Noiembrie 1918 Bucovina, lucruri pe care sunt convins că atât președintele Rusiei cât și administrația de la Kremlin le cunosc foarte bine. 

Ceea ce face Putin este doar să insulte în stilul regimului sovietic Poporul Român și să reia niște teze ale istoriografiei și politicii sovietice care a încercat să deturneze propagandistic invazia sovietică asupra Basarabiei si Bucovinei într-un fals act de "eliberare" a unui fantasmagoric "popor moldovenesc" vorbitor de "limbă moldovenească" ținut de Regatul României sub o așa zisa "ocupație"

Aceste afirmații care sfidează realitatea și care ponegresc direct România, fiind făcute de la cea mai înaltă tribună a Federației Ruse, reprezintă o deturnare a realității și un gest prin care Rusia de astăzi nu face decât să își asume continuitatea regimului criminal comunist de tip sovietic. 

Practic, regimul de la Moscova caută justificări pentru un totalitarism odios de a cărui paradigmă ideologică pare a refuza a se desprinde și acum, la 30 de ani de la prăbușirea URSS, când credeam că niciun stat responsabil nu mai poate fi nostalgic după "închisoarea popoarelor" în care au fost uciși, deportați, arestați, spoliati și persecutați frații noștri din Basarabia și Bucovina care au purtat o unica "vină": "vina" de a fi Români!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.