Ciolacu: "Strângem toți parlamentarii PSD și mergem în fața DNA! S-a dus cu vânătoarea de vrăjitoare!"


Ciolacu: "Strângem toți parlamentarii PSD și mergem în fața DNA! S-a dus cu vânătoarea de vrăjitoare!"

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți seară la Antena 3 că va mobiliza parlamentarii formațiunii sale politice pentru a cere DNA, printr-un protest organizat în fața instituției, investigarea cu celeritate a perioadei stării de urgență din 2020 în legătură cu eventuale fapte de corupție comise de guvernarea Orban în privința achizițiilor făcute pe fondul pandemiei. 

"Strângem toți parlamentarii PSD și mergem în fața DNA. Presupun că o să înaintăm un document oficial. S-a dus cu vânătoarea de vrăjitoare. Justiția trebuie să-și facă treaba indiferent de culorile politice", a precizat Ciolacu. 

"Ne aducem aminte starea de urgență? Știm cu toții că am stat în casă? E vreo unul dintre noi care n-a stat în casă? Intervențiile le aveam pe laptop. Toată lumea am stat în casă și după câteva luni am aflat din presă de Unifarm, de plăți făcute și nu s-au furnizat, în Coreea de Sud, în Elveția, ventilatoare, măști, unele au fost neconforme, unele nu au venit deloc, toate acele dosare cât timp am stat noi închiși. A venit Curtea de Conturi pentru că Parlamentul României avea acest atribut pe starea de urgență pentru a cere Curții de Conturi să facă un control și a descoperit toate acele lucruri. Raportul Curții de Conturi din câte știu instituțional a plecat mai departe la DNA. DNA nu poate să aibă dublă măsură. Ori prindem toți hoții din România indiferent de culoarea politică și aflăm exact ce s-a întâmplat cât timp a fost domnul Orban premier, mai ales în starea de urgență, ori atunci cineva intervine și împarte care sunt buni și care sunt răi. Eu știu că în campania electorală domnul Iohannis ne împărțea în ăia galbeni, ăia roșii, ciumați, neciumați, dar eu vreau și îmi doresc pentru familia mea să trăiesc într-o Românie normală", a mai zis Ciolacu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.