DOVADA VIDEO: 200 de lei oferiți pentru un vot acordat BCS. Momentul în care un bărbat din Tighina e trecut pe lista de alegători ce urmează a fi transportați spre secția de votare și plătiți în urma ieșirii de la urne


DOVADA VIDEO: 200 de lei oferiți pentru un vot acordat BCS. Momentul în care un bărbat din Tighina e trecut pe lista de alegători ce urmează a fi transportați spre secția de votare și plătiți în urma ieșirii de la urne

UPDATE

Bărbatul care a mărturisit că a primit 200 de lei pentru a vota Blocul Comuniștilor și Socialiștilor la alegerile parlamentare de astăzi a furnizat publicității filmarea pe care a efectuat-o discret în momentul în care era trecut de o anume doamnă Vera pe lista de votanți ce urmează a fi transportați de rusofili cu autocarul către secția de votare.

Filmarea a fost publicată pe Facebook de veteranul de război Andrei Eremia: 


ȘTIREA INIȚIALĂ

Un bărbat din Tighina, care s-a prezentat drept Dumitru Iancev, a relatat că a primit în stânga Nistrului un pliant electoral al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, dar și suma de 200 de lei pentru a vota la Hagimus. De asemenea, bărbatul a precizat că în fața unui magazin din Tighina se afla o doamnă care făcea listele cu cei plătiți și transportați organizat la secțiile de votare. Acesta a spus că vrea să voteze și a fost inclus în liste. Declarațiile bărbatului respectiv au fost filmate de un veteran al războiului de pe Nistru, ne referim la Andrei Eremia. (sursa: Deschide.md)

"Dimineață m-am dus lângă magazinul "Maghia". Am înregistrat pe telefon cum să vorbea, cum să făceau liste. În mașini urcau câte patru oameni. Nu-i trimiteau la Varnița. Li se spunea că acolo "îi verifică românii" și de aceea se va merge la Hagimus și Fârlădeni. Ne-au dat 200 de lei și fițuica aceasta ca să votăm pentru socialiști. De acolo ne ia mașina, ne duce la secția de votare apoi ne aduce înapoi în oraș și ia pe alții", a relatat Dumitru Iancev.

Andrei Eremia, unul dintre observatorii de la secția de votare din Hagimul, a declarat că va formula o plângere la poliție. 

"Iată cum se produce coruperea alegătorului, cum are loc "schimbarea" destinului nostru prin minciuni și fraudă timp de 30 de ani. Vom depune video cu probe. Va fi cea de-a doua sesizare a noastră la poliție. Trebuie de pus punct odată acestei coruperi", a menționat Andrei Eremia.

Vedeți video:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.