VIDEO Dodon e DISPERAT: se folosește de copii pentru a împărți vouchere alegătorilor. Nereguli peste nereguli depistate în cazul procesului de votare desfășurat la Moscova


VIDEO Dodon e DISPERAT: se folosește de copii pentru a împărți vouchere alegătorilor. Nereguli peste nereguli depistate în cazul procesului de votare desfășurat la Moscova

La Moscova s-au petrecut mai multe nereguli privind procesul de votare ce se desfășoară în contextul alegerilor parlamentare anticipate din R. Moldova. Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a publicat un video pe parcursul căruia se pot observa doi copii care, potrivit acuzațiilor lansate de Partidul Acțiune și Solidaritate, sunt folosiți de rusofilii lui Igor Dodon pentru a împărți vouchere cetățenilor care se deplasează spre secția de votare. 

"Corupere de alegători în apropierea secției de votare nr.38/22 din Federația Rusă. Observatorii noștri au înregistrat cum la Moscova copii de 12-13 ani împart vouchere oamenilor care merg spre secție. Se încearcă fraudarea cu orice preț, chiar cu implicarea copiilor. Concluzionând după numărul de pe voucher, sunt cel puțin 5500. Înțeleg că aceeași situație se atestă și la secțiile nr.38/24 și nr.38/25 tot din Federația Rusă. Din informația noastră, principalul coordonator a tuturor acestor acțiuni ilegale este fostul consilier de-a lui Dodon, Serghei Mișin", a scris deputatul PAS pe Facebook. 

Vedeți video: 



Cum arată voucherele: 

Totodată, mai mulți alegători dintr-o suburbie din Moscova au fost aduși în mod organizat la secția de votare. Imaginile au fost trimise de un cititor al site-ului tv8.md, care a precizat că transportarea ar fi monitorizată de către un bărbat, iar oamenii urcați în autocar sunt scriși pe o listă.

Vedeți video: 



De asemenea, angajații moldoveni ai unei uzine din Rusia ar fi transportați organizat la secțiile de vot, conform tv8.md. Potrivit cititorului care a transmis imaginile video, cazul a avut loc, astăzi, la uzina Ermolino din regiunea Kaluga.

Vedeți video: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.