EXCLUSIV Dezvăluiri: adevăratul profil al lui Valeriu Munteanu, lider al AUR Moldova fabricat de Plahotniuc și finanțat de Veaceslav Platon, infractor care la rându-i e sponsorizat de serviciile secrete rusești. Obiectivul: compromiterea totală a unionismului


EXCLUSIV Dezvăluiri: adevăratul profil al lui Valeriu Munteanu, lider al AUR Moldova fabricat de Plahotniuc și finanțat de Veaceslav Platon, infractor care la rându-i e sponsorizat de serviciile secrete rusești. Obiectivul: compromiterea totală a unionismului

După ce v-am dezvăluit, în exclusivitate absolută, AICI și AICI, că liderul AUR Moldova, Vlad Bilețchi, este, în realitate, Vladimir Doboș, fiul interlopului pușcăriaș Ruslan Doboș, unealtă a infractorului internațional Veaceslav Platon, Podul.ro își continuă, la pas, seria dezvăluirilor privindu-i pe liderii impostori ai AUR Moldova, indivizi care pozează în ”unioniști” tocmai pentru a compromite unionismul și pentru a rupe din voturile partidelor centriste. 

În episodul de față, Podul.ro vă prezintă adevăratul profil al lui Valeriu Munteanu (alias ”Ivanushka duraciok/ Иванушка дурачок”, adică ”Ivan prostovanul”), personaj puțin spus dubios care ocupă a treia poziție pe lista candidaților AUR Moldova pentru Parlament.  

Numitul Valeriu Munteanu este unul dintre cei mai agresivi și lipsiți de scrupule politicieni ai R.Moldova, fapt dovedit cu prisosință din 2010 până în prezent. A fost vicepreședinte al Partidului Liberal (PL) condus de sinistrul Mihai Ghimpu, de unde a plecat pe ușa din dos, întrucât nu a fost ales președinte, fiind detestat de majoritatea membrilor PL pentru lipsa de caracter și obediența sa larvară față de Ghimpu. Drept răzbunare, Munteanu și-a înjghebat un nou partid și a contribuit din plin la ruinarea și compromiterea PL. Gruparea lui Munteanu a făcut parte și din Blocul UNIREA, alcătuit din 5 partide care au compromis și mai mult mișcarea unionistă din Basarabia, obținând un rezultat devastator atât la alegerile parlamentare cât și la cele prezidențiale. Valeriu Munteanu a avut o cotribuție mare la compromiterea unionismului din Basarabia, fiind implicat într-o serie de afaceri ilegale și ascunse. 

CITEȘTE și EXCLUSIV: Dezvăluirile Podul.ro, confirmate de ZDG. DOCUMENT: Vlad Bilețchi e, în realitate, Vladimir Doboș, fiul infractorului pușcăriaș Ruslan Doboș. Vladimir are legături de afaceri cu tatăl său biologic, care e sclavul lui Veaceslav Platon, sponsorul AUR Moldova

Când a parvenit ministru al Mediului, a insistat în mod impertinent și lingușitor ca fratele său, Ruslan Munteanu, să fie desemnat de Mihai Ghimpu în funcția de vicedirector-general al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), de unde a acoperit politic toate afacerile famigliei Munteanu. E o ipocrizie dezgustătoare că acum Valeriu Munteanu și Vlad Bilețchi (adică Vladimir Doboș, fiul infractorului pușcăriaș Ruslan Doboș) se culcă în semn de protest în fața sediului SIS din Chișinău, și asta doar din populism electoral, în condițiile în care Ruslan Munteanu a fost unul dintre belferii Serviciului.

Valeriu Munteanu a folosit plenar funcția de ministru al Mediului (dar și funcția de la SIS a fratelui Ruslan) pentru a-și consolida sub protecție afacerile famigliei cu carierele de nisip și cu uzinele de beton din proprietatea acesteia. Potrivit surselor foarte bine informate ale Podul.ro, Valeriu Munteanu este proprietarul real al carierelor de nisip din Cobușca și Dorotcaia (deținută de SRL «Probioterm» de pe strada Uzinelor nr.12), chiar dacă acestea figurează sub numele rudelor și a apropiaților săi. Bunăoară, frații Munteanu sunt adevărații beneficiari ai uriașei uzine de beton armat din Strada Uzinelor nr. 8. Toate aceste afaceri nu sunt declarate conform legii. 

Valeriu Munteanu a fost semnatar al demersului adresat președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, prin care acestuia i se solicita să-l desemneze prim-ministru pe oligarhul penal Vladimir Plahotniuc. Frații Munteanu au fost promovați și protejați de Plahotniuc, motiv pentru care Valeriu a depus eforturi în încercarea de a-l unge premier. 

CITEȘTE și AUR Moldova, gruparea SCLAVILOR lui Plahotniuc. Chirtoacă, Valeriu Munteanu și Bilețchi, gropari ai unionismului

E bine de știut că acest Valeriu Munteanu a găsit de cuviință să cadă în genunchi în fața fostului prim-ministru Vlad Filat, implorându-l să-l ungă ministru la Justiție, pe ascuns, fără știrea lui Mihai Ghimpu, chiar dacă era vicepreședinte la PL. Asta spune foarte multe despre caracterul său. 

E de domeniul evidenței că Valeriu Munteanu a intrat în AUR Moldova în speranța de a beneficia de o eventuală imunitate parlamentară, dar și pentru a compromite definitiv mișcarea unionistă din Basarabia. Altă ”soluție” în aventura pentru un fotoliu parlamentar nici nu avea. Asta și pentru că Valeriu Munteanu e cel mai dezgustător pretins ”unionist” din R.Moldova, având un comportament de babă știrbă de la Piața Centrală din Chișinău, care rumegă și scuipă semințe fără încetare. 

Chiar și printre cunoscuți, Valeriu Munteanu este de ani de zile asociat cu un personaj de fabulă din literatura rusă – Ivanushka duraciok/Ivan prostovanul, iar porecla îi vine mănușă, trebuie să recunoaștem, cu atât mai mult cu cât avem de-a face cu un politruc ce se aseamănă până la identificare cu sculele rusești de factura lui Dodon, Voronin, Bătrîncea sau cu o căzătură penală de genul dâmbovițeanului Cristian Rizea, reciclat abject de rusofilii de la Chișinău. Nu există nicio deosebire între ei

CITEȘTE și EXCLUSIV și EXPLOZIV: AUR Moldova e finanțată inclusiv de infractorul Veaceslav Platon. Pretinsul unionist Vlad Bilețchi e, în realitate, “ilegalistul basarabean” Vladimir Doboș! Urmașii KGB-istului Iurie Roșca

Obiectivul lui Valeriu Munteanu – alături de Vlad Bilețchi (adică Vladimir Doboș) și de infantilul paralel Dorin Chirtoacă – este acela de a îngropa definitiv și ireversibil unionismul în Basarabia. Potrivit surselor Podul.ro, AUR Moldova este finanțată de penalul internațional Veaceslav Platon, care, la rându-i, e finanțat de serviciile secrete rusești. Amintim că Veaceslav Platon s-a afișat alături de Chirtoacă și de Bilețchi la unul dintre protestele din fața sediului Comisiei Electorale Centrale (CEC). 

(Infractorul Veaceslav Platon și Dorin Chirtoacă, la protestul din fața sediului CEC / Vlad Bilețchi se afla în imediata proximitate a celor doi, împreună cu alți AUR-iști)

E de domeniul evidenței că AUR Moldova radicalizează electoratul PSRM și PCRM încercând totodată să rupă din voturile partidelor centriste. Desigur, menirea AUR Moldova este și aceea de a compromite și a defăima unicul partid cu adevărat unionist de dincolo de Prut, Partidul Unității Naționale (PUN), pentru ca acesta să nu ajungă în viitorul Parlament de la Chișinău.

CITEȘTE și VIDEO "Tineretul AUR, cazat la un hotel care aparține Lukoil". Ana Guțu l-a făcut K.O. pe Chirtoacă într-o dezbatere electorală. Acuzații grave la adresa AUR: "Partid anti-european și anti-NATO, ce dispune de finanțări oculte venite pe filiera Bisericilor ultrafundamentaliste ortodoxe"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.