Trump Organization, compania fostului președinte Donald Trump, ACUZATĂ de procurorii din Manhattan de presupuse infracțiuni legate de impozite


  • ACP
  • Jul 1, 2021 20:01
  • 1384
Trump Organization, compania fostului președinte Donald Trump, ACUZATĂ de procurorii din Manhattan de presupuse infracțiuni legate de impozite

Compania fostului președinte american Donald Trump, Trump Organization, și directorul financiar al acesteia au fost acuzați de procurorii din Manhattan de presupuse infracțiuni legate de impozite, acuzațiile rezultând din ancheta ce a durat de ani de zile asupra companiei omonime a fostului președinte american. 

Directorul financiar al Trump Organization, Allen Weisselberg, a venit în fața autorităților judiciare din Manhattan joi dimineață și tot atunci au fost așteptați în fața instanței și avocații organizației Trump. 

Avocații lui Allen Weisselberg au declarat că acesta intenționează să lupte împotriva tuturor acuzațiilor care i le aduc procurorii, deoarece se consideră nevinovat. 

Ronald Fischetti, un avocat care îl reprezintă pe Donald Trump, a declarat marți pentru CBS News că nu prevede să fie lansate acuzații și împotriva fostului președinte. 

În timpul unei întâlniri virtuale cu procurorii de săptămâna trecută Fischetti i-a cerut procurorului din districtul Manhattan, Cyrus Vance Jr., detalii cu privire la acuzațiile care erau în curs de examinare. 

„Am întrebat în mod special dacă există vreo acuzație legată de Donald Trump, iar răspunsul a fost că nu”, a precizat Fischetti, marți, pentru CBS News. 

Fischetti a declarat că procurorii din Manhattan acuză faptul că Trump Organization a oferit multă vreme beneficii necorespunzătoare, cum ar fi apartamente fără chirie și mașini închiriate, unora dintre persoanele de rang înalt din companie, printre care s-a aflat și Allen Weisselberg, fără a le raporta în mod corespunzător în declarațiile de impozitare. 

Într-o declarație de luni, Trump i-a numit părtinitori pe procurori și a spus că acțiunile companiei sale ”nu sunt în niciun caz o infracțiune”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.