Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck Hogan, a avut astăzi o întrevedere cu președintele interimar al PAS, Igor Grosu, cu care a discutat mai multe subiecte, inclusiv scrutinul parlamentar din 11 iulie 2021. Presa afiliată lui Dodon și PSRM nu a ezitat să lanseze un nou atac împotriva diplomatului american, acuzându-l de „o nouă implicare în treburile interne”.
Jurnaliștii de la Deschide.md atrag atenția că lansând astfel de acuzații, mass-media socialistă dă dovadă de agramatism electoral sau rea-intenție, și asta pentru că Hogan la această oră are statut de observator internațional în cadrul scrutinului din 11 iulie, fapt ce îi permite să poarte discuții cu actorii implicați în procesul electoral.
Toate acestea certifică din nou și din nou, fără a mai fi însă nevoie, gigantica ipocrizie a lui Dodon și a întregului PSRM, socialiștii nefiind nimic altceva decât slugile penale și obediente ale Kremlinului, fiind de notorietate că de acolo primesc poruncile anti-românești. Reamintim că armata rusească de ocupație se află pe teritoriul R.Moldova, nu armata Statelor Unite – așadar, ce fel de ”ingerințe” externe acuză Dodon și gașca sa de infractori?!
„Ambasadorul SUA se implică fără rușine în treburile interne ale Moldovei”, „Grosu i-a povestit lui Hogan cum «Moldova are nevoie și se bazează pe susținerea SUA»”, sunt doar câteva dintre știrile lansate azi de presa PSRM. Sursele mass-media sus-menționate „amintesc” și despre faptul că Hogan „vizitează frecvent partidele politice și instituțiile statului”, acuzând diplomatul că ar face presiuni asupra conducătorilor acestor entități.
Totuși, aceștia NU scot un cuvând de faptul că Hogan, alături de mai mulți colegi din cadrul Ambasadei SUA, a fost înregistrat în calitate de observator internațional pentru monitorizarea alegerilor.
Potrivit legislației naționale, observatorii acreditaţi de Comisia Electorală Centrală pot monitoriza procesul electoral pe întreg teritoriul ţării.
Observatorii acreditaţi au dreptul să asiste la toate operaţiile electorale, la toate şedinţele organelor electorale, inclusiv în ziua alegerilor, fără a interveni în procesul electoral sau în alte operaţii electorale, şi să informeze preşedintele organului electoral despre neregulile observate.
La fel, observatorii au acces la toate informaţiile cu caracter electoral, la listele electorale, la procesele-verbale întocmite de organele electorale