Cehia: un magazin pentru copii INTERZICE intrarea clienților care au fost vaccinați împotriva Covid-19. Motivele


  • ACP
  • Jun 28, 2021 12:17
  • 1791
Cehia: un magazin pentru copii INTERZICE intrarea clienților care au fost vaccinați împotriva Covid-19. Motivele

Un magazin cu produse pentru copii din orașul ceh Olomouc a devenit subiect de discuții în presă și pe rețelele sociale, după afișarea la intrare a interdicție intrării clienților care au fost vaccinați împotriva Covid-19 cu vaccinuri tip ARNm, cum sunt cele produse de Pfizer si Moderna.

Proprietara magazinului, Zuzana Michálková, susține că nu este nimic ilegal în acest fapt și spune că interdicția a fost introdusă în numele sănătății publice, „pentru a proteja sănătatea femeilor însărcinate și a copiilor nenăscuți”, precum și a angajaților și conducerii magazinului.

„Persoanele vaccinate pot transmite în continuare virusul altora, dar nu au simptome”, a mai spus ea în apărarea deciziei sale. 

Șeful Institutului de Medicină Moleculară din Olomouc, Marian Haiduch, a respins argumentele proprietarei magazinului, afirmând că „vaccinurile reduc riscul transmiterii” coronavirusului. 

Haiduch a mai spus că autoritățile sanitare recomandă femeilor însărcinate, despre care se crede că prezintă un risc mai mare de infectare, să se vaccineze, cu excepția cazurilor în care au alergii specifice ori alte probleme de sănătate. 

Autoritatea Cehă pentru Inspecție în Comerț (CTIA) a declarat că a început o anchetă în acest caz, care poate duce la decizia amendării proprietarei magazinului cu câteva milioane de coroane, pentru practici discriminatorii. 

Conform celor mai recente date făcute publice de Ministerul Sănătății din Cehia, peste 2,5 milioane de persoane au fost acum vaccinate complet împotriva Covid-19 în Republica Cehă, în timp ce aproape jumătate din populație a primit cel puțin o doză de vaccin - detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.