ALERTĂ în Marea Neagră: o navă RUSEASCĂ a tras focuri de avertisment asupra unui distrugător britanic în largul Crimeii


  • ACP
  • Jun 23, 2021 14:39
  • 2478
ALERTĂ în Marea Neagră: o navă RUSEASCĂ a tras focuri de avertisment asupra unui distrugător britanic în largul Crimeii

Asupra distrugatorului britanic HMS Defender au fost trase focuri de avertisment, miercuri, din partea unei nave militare ruse, iar un avion militar rus a lansat bombe pe direcția sa, ceea ce a făcut nava britanică să părăsească rapid zona. 

Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că incidentul a avut loc din cauza faptului că distrugătorul britanic a pătruns aproape 3 kilometri în zona apelor teritoriale ruse, ceea ce ar fi dus la recția violentă a rușilor – detalii AICI

Menționăm că incidentul a avut loc în largul Crimeii, adică în apele teritoriale ale Ucrainei, nu ale Rusiei, întrucât nimeni nu a recunoscut anexarea ordonată de Kremlin. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.